Artikel top billede

Microsoft dropper Enterprise Search til Linux og Unix

Microsoft vil ikke længere tilbyde versioner til Linux og Unix af sine søge-produkter til erhverv.

Computerworld News Service: Den næste bølge af Enterprise Search-udgivelser til Linux og Unix, der udkommer i første halvår, bliver den sidste, oplyser Microsoft i et officielt blogindlæg.

Da Microsoft købte Fast Search & Transfer i 2008, lovede softwaregiganten at fortsætte med at tilbyde og opdatere standalone-versioner af ESP-platformen til Linux og Unix, skriver Bjorn Olstad, der er teknologidirektør for Fast og såkaldt distinguished engineer hos Microsoft. "Og i løbet af de sidste to år er det, præcist hvad vi har gjort."

Men de produkter, der udkommer i år, bliver de sidste, der indeholder en søge-kerne, der er kompatibel med Linux og Unix, fortsætter han.

Der ligger ifølge Olstad et forsvarligt ræssonnement bag Microsofts beslutning.

"Selvom jeg forstår, at det vil blive en hård udfordring for nogle af vores kunder at fokusere på Windows, så er jeg overbevist om, at det er det rette at gøre, da det vil øge vores innovation," skriver han.

Microsoft forsøger at lette overgangen for de berørte kunder, tilføjer han.

"Vi vil altid være indbyrdes kompatible med andre systemer end Windows på både front-end og back-end. Vores søge-løsninger vil kunne crawle og indeksere indhold på Windows-, Linux- og Unix-systemer, og vores brugergrænseflade vil fungere sammen med brugergrænseflade-frameworks på ethvert styresystem," hævder Olstad.

Herudover vil Microsoft i 10 år understøtte ESP 5.3, som er søge-kernen i de produkter, der udkommer i år. Kunder, som beslutter at fortsætte med at køre kernen på Unix eller Linux, kan "tilføje innovationer, der eksklusivt er til Windows, eller cloud-baserede services ved at benytte en blandet platforms-arkitektur," forklarer han.

Microsoft søsætter også et 'opgraderings-program', der vil "hjælpe kunderne til at evaluere vores hostede løsninger og/eller en Windows-baseret udrulning."

"Det er ikke umiddelbart nødvendigt at foretage sig noget på grund af denne meddelelse - og jeg forventer, at de fleste af jer vil beholde jeres nuværende udrulninger i en god tid fremover," tilføjer Olstad.

Markedets efterspørgsel

Et væsentligt antal kunder kører ifølge Jared Spataro, der er chef for enterprise search hos Microsoft, Fast på Linux eller Unix. Han afviser dog at sætte tal på.

Dette udspil kommer dog som en overraskelse for analytiker hos Gartner Whit Andrews.

"Ærligt talt var jeg af den mening, at Microsoft ville være nødt til fortsat at understøtte Linux for at vinde og gennemføre de mest visionære installationer," kommenterer han.

Microsofts løfter om fortsat interoperabilitet er dog et plaster på såret, mener Andrews. "Dette betyder ikke, at Microsoft smider Linux-brugerne i sin kundebase på porten lige med det samme. Der vil være folk, der kører Fast på Linux helt indtil 10-årsgrænsen."

Samtidig rejser Microsofts udspil et andet spørgsmål: Når nu Microsoft arbejder på at strømligne Fast-teknologien med samarbejdssystemet SharePoint, vil virksomheden så også på lang sigt fortsat tilbyde et standalone søge-produkt?

Der er på nuværende tidspunkt ingen planer om at droppe en standalone-version, selvom Microsoft som regel ikke "projekterer længere end en enkelt produktbølge," siger Spataro.

"Når vi gennemgår enhver strategi, er det i virkeligheden markedets efterspørgsel, vi kigger på. Lige nu ser vi afgjort et behov for en standalone-version."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere