Artikel top billede

YouTube understøtter nu IPv6

YouTube bekræfter i et blogindlæg, at video-tjenesten nu understøtter den længeventede opgradering af internettets primære kommunikationsprotokol, IPv6.

Computerworld News Service: "Vi kan med stolthed meddele, at YouTube er tilgængelig over IPv6, og at vi begynder at streame videoer fra et antal udvalgte steder på verdensplan til vores Google over IPv6-partnere," skriver Lorenzo Colitti, der er network engineer hos Google.

"Med YouTube med på vognen har vi nu en væsentlig mængde indhold, der leveres over IPv6, og et solidt publikum/trafik til det."

I sidste uge gættede flere internetudbydere, at YouTube var begyndt på produktionsniveau at understøtte IPv6, da de iagttog en enorm stigning af IPv6-trafik fra YouTubes datacentre over hele verden.

Colitti forklarer i blogindlægget, at understøttelse af IPv6 er nødvendig, for at flere mennesker og enheder kan tage direkte forbindelse til internettet.

IPv6 er "en sejr for åbenhed og nye anvendelsesmuligheder, da enhvert apparat kan forbinde til ethvert andet på internettet," skriver han. "Det er endda en gevinst for sikkerheden, da det er sværere for hackere at finde din computer og angribe den."

IPv4 over 90 procent

Internettet er med den nuværende version af internetprotokollen, IPv4, ved at løbe tør for adresser. IPv4 bruger 32-bit adresser og kan understøtte omkring 4,3 milliarder enheder.

Over 90 procent af IPv4-adresserne er allerede blevet tildelt. Der er almindelig enighed om, at resten af IPv4-adresserne vil være opbrugt i 2012.

Derfor opgraderer websites som YouTube til IPv6. Med sine 128-bit adresser kan IPv6 understøtte så ubegribeligt mange enheder, at man for at sætte tal på det har brug for det matematiske begreb: "2 i 128. potens."

For at benytte YouTubes ny IPv6-tjeneste vil man have brug for en IPv6-forbindelse hos sin internetudbyder.

Google fører i feltet for udrulning af IPv6 og har allerede klargjort sin søgning samt produkterne Alerts, Dokumenter, Finance, Gmail, Health, iGoogle, News, Reader, Picasa, Maps, Wave, Chrome og Android til den ny protokol.

Andre populære websites heriblandt Facebook, Yahoo og eBay arbejder på at udrulle IPv6 inden for de næste 18 måneder.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere