Artikel top billede

Mobildirektør Christoph Nørgaard fra TDC.

TDC i fuld gang med at fravælge mobilplatforme

Reportage: TDC's mobildirektør, Christoph Nørgaard, er til verdens største mobilkongres i Barcelona for at vælge - og ikke mindst fravælge - mobilplatforme.

Barcelona, Spanien: Symbian. Windows Mobile. MeeGo. Android. IPhone OS.

Listen af operativsystemer til mobiltelefoner er lang, og den er faktisk for lang.

Det mener TDC's mobildirektør Christoph Nørgaard, der i disse dage besøger verdens største mobilkongres, Mobile World Congress i Barcelona.

"Vi må bare erkende, at Danmark ikke er stort nok til at supportere så mange platforme, som vi ser hernede," siger TDC-direktøren.

Christoph Nørgaard er i Barcelona for at høre, hvilke strategier og ambitioner de forskellige mobilproducenter har i forhold til de forskellige operativsystemer, der er i markedet.

"Jeg tror, at man i løbet af kort tid kommer til at se operatørerne træffe nogle valg og måske mest vigtigt; nogle fravalg af platforme. Hvis vi skal pushe de her services - det kan være alt fra applikationsmarkedet til mobilbetalinger - så bliver vi nødt til at sikre, at det bliver nemt for kunderne at bruge. Ellers kommer det ikke i gang," forklarer Christoph Nørgaard.

Træffer valg med kunderne

Mobildirektøren afviser, at TDC fratager kunderne muligheden for at vælge og ikke mindst fravælge, når selskabet sorterer visse mobilplatforme fra på forhånd.

"De valg, vi kommer til at træffe, er baseret på den kundeefterspørgsel, som vi tror på, så jeg vil næsten hellere vende den rundt og sige, at vi træffer valget i fællesskab med kunderne. Og vi sikrer, at de produkter, de får, har en super kvalitet," siger han.

Samtidig påpeger han, at der er fordele for kunderne, når TDC træffer fravalg af mobilplatforme.

"Vi kommer til at sige nej til nogle, men til gengæld kommer vi til at fokusere hårdt på de platforme, vi kommer til at tage ind i vores sortiment. Det betyder, at vi ser os selv som en vigtig spiller for vores privat- og erhvervskunder for at sikre, at de får en god oplevelse på applikationssiden," fortæller han.

Tilhænger af åbne platforme

Christoph Nørgaard ønsker ikke at sætte navne på de operativsystemer, som TDC vælger og fravælger, men han vil gerne udtale sig overordnet om sin holdning til platforme.

"Som udgangspunkt er jeg tilhænger af åbne platforme. Jeg tror, at det i den sidste ende er bedst for kunderne, og det er bedst for alle. Jeg håber, at man kommer til at enes om én platform, som vi alle sammen kan arbejde ind på. Det gør det simpelthen lettere for kunderne og dermed lettere for alle," siger han.

Der er ifølge ham i dag en overflod af operativsystemer, og der er ikke blevet færre ved årets mobilkongres, hvor både Nokia og Samsung løftede sløret for nye mobilplatforme, som producenterne vil bruge i deres smartphones.

"I løbet af få år vil man se en konsolidering af det antal platforme, der er i markedet, for lige nu kan vi simpelthen ikke bære at supportere og servicere kunder på alle de platforme, vi har," siger Christoph Nørgaard.

Mobile World Congress blev skudt i gang i mandags, og den slutter i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere