Artikel top billede

Lene Espersen skal i samråd om antipirat-aftale

Danmarks modstand mod større åbenhed om antipirat-forhandlinger får nu it-ordfører til at kalde udenrigsministeren i samråd hos Europaudvalget.

Danmark blev i sagen om de omdiskuterede antipirat-forhandlinger i
Mexico udpeget af Holland som det mindst fleksible land i forhold til spørgsmålet om øget åbenhed omkring forhandlingerne.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer til livs med markant skrappere regler.

Men netop manglen på åbenhed omkring forhandlingerne af den såkaldte Handelsaftale om bekæmpelse af varemærkeforfalskning (ACTA) er under skarp kritik fra både teleselskaber og rettighedsorganisationer, hvorfor offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre har bestået af informationer fra en lang række lækkede dokumenter.

Det har nu fået it-ordfører Hanne Agersnap hos Socialistisk Folkeparti til at rejse et paragraf 20-spørgsmål til den nyudnævnte udenrigsminister Lene Espersen (K), der tidligere i sin funktion som erhvervsminister har svaret Folketinget i sagen.

"Jeg ville ønske, at der var større gennemsigtighed i de forhandlinger. Jeg kan ikke forstå, at Danmark kan lægge denne holdning for dagen uden mandat fra det danske Folketing," siger Hanne Agersnap.

Vil se indholdet

I sin tid svarede daværende erhvervsminister Lene Espersen på, med hvilket mandat de danske forhandlere forhandlede. Men dette svar har ifølge Hanne Agersnap affødt så mange spørgsmål, at hun nu kalder Lene Espersen i samråd i Europaudvalget.

Det sker ifølge Hanne Agersnap for at udrede, hvordan de danske forhandlere er nået til den opfattelse, at Danmark ikke ønsker åbenhed om forhandlingerne.

Lene Espersen lovede ifølge Hanne Agersnap i august 2008 at "Europaudvalget ville få forelagt sagen til forhandlingsmandat, når der foreligger konturerne af en aftale, men inden aftalen er færdigforhandlet."

"Og jeg vil spørge, om det ikke snart er på tide, at vi får sagen forelagt til et forhandlingsmandat," siger Hanne Agersnap.

It-ordføreren mener, at mere gennemsigtighed ved anti-pirat-forhandlingerne ville give et bedre resultat.

Samtidig ville offentlighedens mulighed for at følge processen forebygge mange spekulationer, mener hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.