Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Lene Espersen skal i samråd om antipirat-aftale

Danmarks modstand mod større åbenhed om antipirat-forhandlinger får nu it-ordfører til at kalde udenrigsministeren i samråd hos Europaudvalget.

Danmark blev i sagen om de omdiskuterede antipirat-forhandlinger i
Mexico udpeget af Holland som det mindst fleksible land i forhold til spørgsmålet om øget åbenhed omkring forhandlingerne.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer til livs med markant skrappere regler.

Men netop manglen på åbenhed omkring forhandlingerne af den såkaldte Handelsaftale om bekæmpelse af varemærkeforfalskning (ACTA) er under skarp kritik fra både teleselskaber og rettighedsorganisationer, hvorfor offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre har bestået af informationer fra en lang række lækkede dokumenter.

Det har nu fået it-ordfører Hanne Agersnap hos Socialistisk Folkeparti til at rejse et paragraf 20-spørgsmål til den nyudnævnte udenrigsminister Lene Espersen (K), der tidligere i sin funktion som erhvervsminister har svaret Folketinget i sagen.

"Jeg ville ønske, at der var større gennemsigtighed i de forhandlinger. Jeg kan ikke forstå, at Danmark kan lægge denne holdning for dagen uden mandat fra det danske Folketing," siger Hanne Agersnap.

Vil se indholdet

I sin tid svarede daværende erhvervsminister Lene Espersen på, med hvilket mandat de danske forhandlere forhandlede. Men dette svar har ifølge Hanne Agersnap affødt så mange spørgsmål, at hun nu kalder Lene Espersen i samråd i Europaudvalget.

Det sker ifølge Hanne Agersnap for at udrede, hvordan de danske forhandlere er nået til den opfattelse, at Danmark ikke ønsker åbenhed om forhandlingerne.

Lene Espersen lovede ifølge Hanne Agersnap i august 2008 at "Europaudvalget ville få forelagt sagen til forhandlingsmandat, når der foreligger konturerne af en aftale, men inden aftalen er færdigforhandlet."

"Og jeg vil spørge, om det ikke snart er på tide, at vi får sagen forelagt til et forhandlingsmandat," siger Hanne Agersnap.

It-ordføreren mener, at mere gennemsigtighed ved anti-pirat-forhandlingerne ville give et bedre resultat.

Samtidig ville offentlighedens mulighed for at følge processen forebygge mange spekulationer, mener hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere