Artikel top billede

Overblik: Hvor meget skal du betale for sygehus-it?

Det koster næsten tre gange mere at drive it-systemerne på sygehusene i Midtjylland end i Nordjylland, viser ny rapport, der blankt bliver afvist af regionerne. Få overblikket over balladen her.

Det vakte opsigt, da Computerworld i sidste uge kunne afsløre, at der er meget stor forskel på, hvor meget danskerne betaler for driften af it-systemerne i sundhedssektoren.

Ifølge en rapport fra analysehuset McKinsey betaler midtjyderne eksempelvis næsten tre gange så meget som nordjyderne for driften af sundhedssystemerne.

Rapporten blev imidlertid mødt med hård kritik af regionerne, der beskylder Finansministeriet for at overdænge dem med it-undersøgelser.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) benyttede da også anledningen til at melde, at regionerne efter hans mening sagtens kan køre deres it-systemer for færre penge.

Få overblikket over balladen herunder.


Her finder du Danmarks dyreste sundheds-it
Indbyggerne i Region Midtjylland betaler næsten det tredobbelte af nordjyder for driften af regionens sundheds-it.


Sundhedsdirektør: Rapport om sundheds-it er til grin
I en ny rapport om sundheds-it fremgår det, at Region Midtjylland kan spare et trecifret millionbeløb. Rapporten er dårligt håndværk og forkert tænkning, lyder det fra sundhedsdirektøren i regionen.


Regionerne: Vi bliver bombet med it-undersøgelser
Den nye McKinsey-rapport er en af flere undersøgelser af sundheds-it i regionerne. De danske regioner forstår ikke, hvorfor Finansministeriet ønsker så mange undersøgelser


Claus Hjort: Regionerne kan gøre det billigere
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at regionerne kan stramme deres budgetter til sundheds-it op. Han undviger dog kritiske spørgsmål.


McKinsey: Regionerne har ansvaret for fejl i data
Det er regionernes ansvar, at dataene i en kritisk rapport om sundheds-it er i orden, mener McKinsey, som dermed afviser at have sløset med rapportens datagrundlag.


Regioner sabler kritisk rapport om sundheds-it ned
Sundheds-it'en i regionerne får en over snuden i ny rapport, men rapporten er fyldt med fejl og mangler, lyder det fra regionerne.


ITB: Uheldigt hvis billig sundheds-it fremstår bedst
Den stærkt omdiskuterede McKinsey-rapport om sundheds-it indeholder langt mere end det, som debatten er endt med, mener formanden for IT-Branchens sundhedsudvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere