Artikel top billede

Sociale netværks-giganter dropper MySQL

Sociale netværk som Digg og Twitter dropper nu MySQL-databasen.

Computerworld News Service: Diggs hold af ingeniører er holdt op med at bruge MySQL og følger dermed i fodsporene på et andet stort socialt netværk, Twitter.

Digg stopper brugen af MySQL til fordel for et "NoSQL"-miljø på grund af "de stadigt større problemer med at bygge en high-performance, skriveeffektiv applikation på et data-sæt, der vokser hurtigt og tilsyneladende uendeligt," skrev Diggs vice president of engineering John Quinn i et blogindlæg i sidste uge.

Digg har også gennemført andre forandringer, blandt andet i applikationskoden, ved at installere en ny klient- og server-arkitektur og ved at gå bort fra open source program-pakken LAMP. Men skiftet fra MySQL er nok den mest betydningsfulde forandring i infrastrukturen, skriver John Quinn.

"For sådan en som mig, der gennem 20 år næsten udelukkende har bygget systemer på relationelle databaser, så føles det som et drastisk skridt," siger han.

I dag er MySQL i hænderne på Oracle, der er den nye ejer af Sun Microsystems. Skaberen af MySQL, Michael Widenius, har givet udtryk for bekymring over Oracles kontrol over MySQL. Det står endnu ikke klart, hvordan MySQL vil klare sig under den nye ledelse, men John Quinn nævnte ikke Oracle/Sun-sammenlægningen som en afgørende faktor i beslutningen.

Vil anvende Facebook-database

Digg vil i stedet anvende Cassandra, der er et distribueret databasehåndteringssystem, som er udviklet af Facebook. Digg er ikke det eneste sociale netværk, der dropper MySQL - Twitter gør det samme.

Indtil videre har Digg reimplementeret de fleste funktioner i Cassandra, og selskabet arbejder desuden på at tilføje sine egne forbedringer i den open source-baserede software, fortæller John Quinn videre.

"Digg går i høj grad ind for brugen og udviklingen af open source-software, og vi er meget interesserede i at undgå udgifterne ved store, proprietære storage-løsninger," skriver han.

"Cassandra er kolonne-orienteret og tillader storage af relativt struktureret data. Det bygger på en fuldt ud decentraliseret model, hver node er identisk og der findes ikke et enkelt 'point of failure'. Det er desuden ekstremt fejltolerant; data bliver replikeret på flere noder af gangen og på tværs af datacentre. Cassandra er derudover meget elastisk; læse- og skrive-hastighed bliver forøget i takt med, at nye maskiner bliver tilføjet."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere