Sådan får vi fat i kvinderne

Klumme: For unge kvinder skal karrierevejen i it-branchen være mindst lige så attraktiv som den inden for medicin og jura. Og hvorfor skulle det ikke også være sådan?

I november sidste år udgav Dorte Toft bogen ‘Lykkelig i Nørdland', som slår til lyd for, at der er alt for få kvinder, som får sig en uddannelse og efterfølgende skaber sig en karriere inden for et af de naturvidenskabelige fagområder.

Disse betragtes som 'nørdagtige' men spiller ikke desto mindre en vital rolle for, at vores samfund kan fungere.

Selv om de humanistiske fagområder længe har været de mest populære blandt en stor del af ungdommen, så vil vores hverdag hurtigt bryde sammen, hvis vi ikke sørger for, at samfundet hele tiden råder over kvalificerede dataloger, ingeniører, kemikere, biologer, læger osv.

Broer skal bygges af ingeniører
Dorte Toft skal selv engang have formuleret det på den måde, at hun foretrækker at køre over en bro, der er bygget af ingeniører med solid forstand på at udregne komplicerede styrkeforhold i store konstruktioner frem for at køre på broer udregnet efter 'holistiske værdier'.

Det er sat på spidsen, men pointen er god nok.

Dorte Tofts bidrag til den løbende debat fortjener stor ros for at rokke ved stereotyper og vaneforestillinger, når det gælder kvinder med en karriere i 'nørdland'.

De mange eksempler på kvinder med 'nørdede' karrierer og job, der træder frem i bogen, taler deres eget klare sprog: det kan sagtens lade sig gøre at være lykkelig!

Det er nogle meget inspirerende rollemodeller at stifte bekendtskab med.

Dorte Toft møder disse kvinder på et tidspunkt i deres liv, hvor de er etablerede og har godt gang i karrieren.

Selv om de naturligvis reflekterer over de valg, de har truffet undervejs, så kunne det samtidig være et interessant tankeeksperiment at 'udvide' bogen med et par kapitler, som fokuserer helt specifikt på den valgsituation, som de unge piger mellem 12 og 17 år står i.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.