Sådan får vi fat i kvinderne

Klumme: For unge kvinder skal karrierevejen i it-branchen være mindst lige så attraktiv som den inden for medicin og jura. Og hvorfor skulle det ikke også være sådan?

I november sidste år udgav Dorte Toft bogen ‘Lykkelig i Nørdland', som slår til lyd for, at der er alt for få kvinder, som får sig en uddannelse og efterfølgende skaber sig en karriere inden for et af de naturvidenskabelige fagområder.

Disse betragtes som 'nørdagtige' men spiller ikke desto mindre en vital rolle for, at vores samfund kan fungere.

Selv om de humanistiske fagområder længe har været de mest populære blandt en stor del af ungdommen, så vil vores hverdag hurtigt bryde sammen, hvis vi ikke sørger for, at samfundet hele tiden råder over kvalificerede dataloger, ingeniører, kemikere, biologer, læger osv.

Broer skal bygges af ingeniører
Dorte Toft skal selv engang have formuleret det på den måde, at hun foretrækker at køre over en bro, der er bygget af ingeniører med solid forstand på at udregne komplicerede styrkeforhold i store konstruktioner frem for at køre på broer udregnet efter 'holistiske værdier'.

Det er sat på spidsen, men pointen er god nok.

Dorte Tofts bidrag til den løbende debat fortjener stor ros for at rokke ved stereotyper og vaneforestillinger, når det gælder kvinder med en karriere i 'nørdland'.

De mange eksempler på kvinder med 'nørdede' karrierer og job, der træder frem i bogen, taler deres eget klare sprog: det kan sagtens lade sig gøre at være lykkelig!

Det er nogle meget inspirerende rollemodeller at stifte bekendtskab med.

Dorte Toft møder disse kvinder på et tidspunkt i deres liv, hvor de er etablerede og har godt gang i karrieren.

Selv om de naturligvis reflekterer over de valg, de har truffet undervejs, så kunne det samtidig være et interessant tankeeksperiment at 'udvide' bogen med et par kapitler, som fokuserer helt specifikt på den valgsituation, som de unge piger mellem 12 og 17 år står i.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Premium
Tung Atea-dominans på hardware-markedet helt ok, mener SKI: "Hvis en virksomhed vokser sig stor, er det typisk også fordi, den gør et eller andet rigtigt. Der er ikke noget i vejen med at være dominerende"
Der er glimrende konkurrence på markedet for det offentliges hardware-indkøb, selv om Atea lander de fleste ordrer, mener SKI. "Det er min opfattelse, at der er en glimrende og benhård konkurrence på hardwaremarkedet. Det er ikke nemt at være aktør på det marked," siger udbudsdirektør i SKI, Christian Lunding.
Computerworld
Kæmpe-cyberangreb afsløret: Millioner af computere hacket - pilen peger (igen) mod Rusland
Pilen peger entydigt mod Rusland, mener USA og Storbritannien. Se stor advisory om angrebet, der har inficeret millioner af routere, switche og lignende i virksomheder og myndigheder.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.