Artikel top billede

Digital milliard-besparelse vækker undren hos KL

Regeringen har i dag fremlagt en spareplan, hvor der blandt andet er lagt op til, at kommunerne kan spare op mod 1,1 milliard ved at digitalisere dokumenter. KL undrer sig.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har udarbejdet et katalog over, hvordan kommunerne kan spare 10 milliarder kroner årligt.

Et af punkterne er digitalisering af dokumenter, hvor besparingspotentialet er sat til at være op mod 1,1 milliard kroner.

Mathilde Illum Aastrøm, der er konsulent i Center for Borgerbetjening og IT-politik i Kommunernes Landsforening, undrer sig dog over, hvordan Finansministeriet er nået til det resultat.

"Vi kan ikke se, hvordan de kommer frem til det tal. Vi er enige i, at der er stort besparingspotentiale, men kan slet ikke se, hvordan man skulle opnå besparelser i den størrelsesorden," siger hun til Computerworld.

Tallet vækker speciel undren, fordi KL netop er blevet færdig med en endnu ikke offentliggjort businesscase for digitalisering af dokumenter. En businesscase, som kommer med en noget anderledes konklusion - og som endda er udarbejdet i samarbejde med Finansministeriet.

Besparelse om seks år

"I den businescase, vi har lavet i samarbejde, er konklusionen, at besparingspotentialet er på mellem 300-500 millioner kroner alt efter, hvor mange borgere, vi kan få med i ordningen," forklarer Mathilde Illum Aastrøm.

Den besparelse vil ifølge businesscasen først kunne opnås i 2016 og med den forudsætning, at systemet er fuldt implementeret.

"Det kan selvfølgelig være, at Finansministeriet har noget ekstra med i deres beregninger, end der er businesscasen, men vi kan ikke gennemskue, hvor det skulle stamme fra," siger Mathilde Illum Aastrøm.

Der har endnu ikke været muligt at få at vide, hvordan Finansministeriet er kommet frem til besparelsen på 1,1 milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere