Artikel top billede

Digital milliard-besparelse vækker undren hos KL

Regeringen har i dag fremlagt en spareplan, hvor der blandt andet er lagt op til, at kommunerne kan spare op mod 1,1 milliard ved at digitalisere dokumenter. KL undrer sig.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har udarbejdet et katalog over, hvordan kommunerne kan spare 10 milliarder kroner årligt.

Et af punkterne er digitalisering af dokumenter, hvor besparingspotentialet er sat til at være op mod 1,1 milliard kroner.

Mathilde Illum Aastrøm, der er konsulent i Center for Borgerbetjening og IT-politik i Kommunernes Landsforening, undrer sig dog over, hvordan Finansministeriet er nået til det resultat.

"Vi kan ikke se, hvordan de kommer frem til det tal. Vi er enige i, at der er stort besparingspotentiale, men kan slet ikke se, hvordan man skulle opnå besparelser i den størrelsesorden," siger hun til Computerworld.

Tallet vækker speciel undren, fordi KL netop er blevet færdig med en endnu ikke offentliggjort businesscase for digitalisering af dokumenter. En businesscase, som kommer med en noget anderledes konklusion - og som endda er udarbejdet i samarbejde med Finansministeriet.

Besparelse om seks år

"I den businescase, vi har lavet i samarbejde, er konklusionen, at besparingspotentialet er på mellem 300-500 millioner kroner alt efter, hvor mange borgere, vi kan få med i ordningen," forklarer Mathilde Illum Aastrøm.

Den besparelse vil ifølge businesscasen først kunne opnås i 2016 og med den forudsætning, at systemet er fuldt implementeret.

"Det kan selvfølgelig være, at Finansministeriet har noget ekstra med i deres beregninger, end der er businesscasen, men vi kan ikke gennemskue, hvor det skulle stamme fra," siger Mathilde Illum Aastrøm.

Der har endnu ikke været muligt at få at vide, hvordan Finansministeriet er kommet frem til besparelsen på 1,1 milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere