Artikel top billede

Palms topchef: Vi burde være blevet større end Droid

Palms smartphones har solgt så dårligt, at teleselskaberne nu ligger inde med store lagerbeholdninger.

Computerworld News Service: Hvis Palms WebOS-mobiler var kommet i handlen hos Verizon før Motorolas Droid, ville det se helt anderledes ud for Palm i dag, siger virksomhedens topchef torsdag under præsentationen af regnskabet for tredje regnskabskvartal.

"Hvis vi havde kunnet lancere hos Verizon før Droid, tror jeg, at vi kunnet have fået den opmærksomhed, som Droid fik. Og fordi jeg mener, at vi har et bedre produkt, tror jeg, at vi kunne have gjort det endnu bedre," siger Palms koncernchef, Jon Rubinstein.

Men i stedet er salget af Palm Pre og Pixi faktisk gået så meget dårligere, end hvad der forventedes, at virksomhedens teleselskabspartnere nu har store lagerbeholdninger af telefonerne, og Palm måtte i februar advare om, at dens omsætning ville være lavere end tidligere forventet.

I det nuværende kvartal fokuserer Palm på at "hjælpe teleselskaberne med at komme af med deres betydelige lagerbeholdninger," siger Doug Jeffries, der er økonomidirektør for Palm.

Palm forventer derfor at sælge endnu færre telefoner i sit fjerde regnskabskvartal og vurderer, at omsætningen bliver på under 822 millioner kroner. Der er ingen håndgribelige forlydender om, hvor længe det vil tage at komme af med de store lagerbeholdninger. "Vi har et stykke vej endnu, og det vil tage nogen tid at komme igennem," siger Jeffries.

Torsdag offentliggjorde Palm en omsætning på 1,9 milliarder kroner for tredje regnskabskvartal ud fra almindelige amerikanske regnskabsregler, de såkaldte generally accepted accounting principles (GAAP). I samme kvartal sidste år lå omsætningen på 497 millioner kroner.

Omsætningen blev alligevel større, end hvad Palm forventede, da virksomheden offentliggjorde sin advarsel i sidste måned. På daværende tidspunkt sagde Palm, at virksomheden forventede en omsætning på mellem 1,65 og 1,75 milliarder kroner, og advarede samtidig om, at man ikke skulle forvente en tilsvarende stigning i årsomsætningen. Omsætningen blev kun bedre, end hvad Palm regnede med, fordi et par leverancer uventet sneg sig med før kvartalets afslutning, oplyser Jeffries.

Ambassadører

Palm offentliggjorde et ikke-GAAP negativt resultat for tredje regnskabskvartal på 563,6 millioner kroner eller 3,34 kroner per udvandet aktie. Til sammenligning lå det negative resultat i samme kvartal sidste år på 519,2 millioner kroner eller 4,72 kroner per aktie. Analytikerne vurderede et negativt resultat på kun 2,30 kroner per aktie.

"Vi er vej gennem en periode med store udfordringer," siger Jeffries. "Vi gør os ingen illusioner om det hårde arbejde, der ligger foran os."

Palm er allerede begyndt at udføre planer om at forbedre salget og siger, at disse tiltag nu begynder at give pote. Virksomheden er begyndt at sende "Palm varemærke-ambassadører" til stort set samtlige Verizon-butikker for at oplære salgspersonalet i Palms produkter.

"Men vi er klar over, at salg og marketing kun rækker en del af vejen," siger Rubinstein.

Derfor arbejder virksomheden hårdt på at forbedre sine WebOS-produkter. WebOS er Palms nye mobil-styresystem. Siden dets lancering på Pre for ni måneder siden har Palm udsendt 10 automatiske push-opdateringer, fortæller han. Disse opdateringer har forbedret batterilevetiden, forbedret alle kerneapplikationerne og forbedret telefonernes reaktionstider.

Palm arbejder også hårdt på at gøre sit applikations-udviklingsmiljø mere attraktivt. Der er nu 2.000 applikationer i Palms katalog, oplyser han.

Selvom Rubinstein mener, at Palm ville have klaret sig bedre, hvis virksomheden havde været ude med Pre på Verizon før Motorolas Droid, siger han også, at sådanne succeser er usædvanlige, og opfordrer analytikerne til tålmodighed. "Det tager tid at opbygge nok momentum til at komme til det kritiske punkt. Det er sjældent, man ser noget, der letter lige fra starten," siger han. Selvom Droids salgstal endnu ikke er officielt offentliggjorte, menes telefonen at have solgt godt.

Rubinstein forklarer også, at årsagen, til at Pre ikke kom i handlen fra Verizon tidligere, var, at en eksklusivaftale med Sprint forhindrede salg fra andre teleselskaber i en begrænset periode.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere