Artikel top billede

Screenshot fra www.google.com.hk

Google: Fejl i kinesisk søgemaskine er et mysterium

Det er uvist, hvorfor folk har haft problemer med at bruge hjemmesiden google.com.hk, men Google fortæller, at søgetrafikken er tilbage på det normale niveau igen.

Computerworld News Service: Efter at have skudt skylden på en intern teknisk fejl, siger Google nu, at virksomheden ikke ved, hvorfor folk i Kina har haft problemer med at bruge søgetjenesten.

I sidste uge har brugere i Kina fortalt, at de har været ude af stand til at gennemføre Google-søgninger, trods det at de godt kunne komme ind på Googles søgeside på google.com.hk, som er den side, de kinesiske brugere nu bliver omdirigeret til.

Nogle observatører mener, at den kinesiske regering må have blokeret siden, men Google fortæller, at fejlen skyldtes en ændring i serverne.

"I løbet af de sidste 24 timer er 'gs_rfai' begyndt at dukke op i URL'en for Google-søgninger over hele verden som en del af et søgeparameter, en tegnrække der sender informationer om søgningen til Google, så vi til gengæld kan returnere de bedste resultater," skrev Google i tirsdags.

"Eftersom parameteret indeholder bogstaverne 'rfa', så blev de fanget i firewall'en, der forbandt dem med Radio Free Asia, som er en tjeneste, der længe har været forbudt i Kina - derfor blokeringen."

Det var ikke censur

Men allerede senere samme dag ændrede Google mening:

"Nu, hvor vi har kigget nærmere på problemet, kan vi se, at parameteret blev tilføjet allerede i sidste uge. Så hvad der end er sket i dag, der har blokeret google.com.hk, så må det have at gøre med ændringer i firewall."

Af en eller anden grund er trafikken nu tilbage på det normale niveau, uden at Google har foretaget ændringer.

"Vi vil holde øje med situationen, men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at problemet er løst," siger virksomheden.

I januar fortalte Google, at virksomheden ikke længere vil censurere søge-resultaterne i Kina. Det kom som reaktion på tyveriet af nogle af selskabets intellektuelle rettigheder under et cyber-angreb, som havde sin oprindelse i Kina, hvorunder angriberen desuden havde brudt ind i de Gmail-konti, der tilhørte flere menneskerettighedsforkæmpere.

I sidste uge lukkede Google så for den censurerede version af søgetjenesten og begyndte i stedet at omdirigere besøgende til en side i Hong Kong.

Efterfølgende har observatører diskuteret, hvordan den kinesiske regering vil reagere på, at befolkningen nu kan få adgang til ucensureret materiale.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere