Artikel top billede

Top100-vinder sætter kursen mod USA

Det danske softwarehus Omada, der tidligere har vundet Computerworlds Top100, åbner nu sit andet kontor i USA. Denne gang flytter Omadas stifter, Morten Boel Sigurdsson, selv med.

Der sker ting og sager i ledelsen hos den tidligere vinder af Computerworlds Top100, Omada.

Virksomhedens stifter og administrerende direktør, Morten Boel Sigurdsson, rykker teltpælene op og flytter til USA.

Han overdrager den daglige ledelse i Danmark til den tidligere vicedirektør, Christian Stendevad, som også bliver direktør for Omadas forretning i Europa.

I USA skal Morten Boel Sigurdsson være med til at starte en Omada-afdeling i byen Stamford i staten Connecticut nord for New York.

USA-kontor nummer to

Det er Omadas anden afdeling i USA. Den første blev startet i Californien for to år siden. Der sidder i dag tre Omada-ansatte i det nye kontor i Conneticut og fire i Californien.

"Vores løsninger har fået godt fat i en del krævende internationale kunder. Derfor føler vi os også i stand til at konkurrere på det internationale marked. Det er især nødvendigt at have en væsentlig repræsentation på det amerikanske marked, når man som os har en ambition om at være førende i verden indenfor sit felt. Det er jo her ovre at tingene sker," siger Morten Boel Sigurdsson.

Mange amerikanere undrer sig over, hvorfor Omada vælger at slå sig ned i USA netop nu, hvor der er dømt krisetid.

Men Morten Boel Sigurdsson mener, at det er nødvendigt at holde fokus på de muligheder, som en krise også kan skabe.

Han forklarer, at det eksempelvis er lettere at rekruttere de rigtige medarbejdere i øjeblikket.

"Men, som jeg plejer at forklare amerikanerne, så siger vi i Danmark, at når det blæser, er der nogen, der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller," siger Morten Boel Sigurdsson, der også begynder at fornemme en svag fremgang i den amerikanske økonomi.

Specialister i sikkerhedstjek

Morten Boel Sigurdsson startede i 1999 Omada sammen med sin bror, og siden har softwarehuset specialiseret sig i administration af adgangskontrol i virksomheders it-systemer.

Mange virksomheder har eksempelvis regelmæssige sikkerhedstjek, der skal sørge for, at kun de rigtige mennesker har adgang til virksomhedens it-systemer.

Ifølge Morten Boel Sigurdsson foregår de periodiske sikkerhedstjek stadig manuelt i en del virksomheder, men Omada har et stykke software, der kan automatisere den proces.

Det er den type software, som Omada har tænkt sig at sælge til kunder på den amerikanske østkyst, hvor virksomheden satser på at få foden indenfor hos en række virksomheder indenfor bl.a. medicinal-industrien og den finansielle-verden, der ofte holder til i det nordøstlige USA.

Morten Boel Sigurdsson oplever, at det amerikanske marked på mange måder er forud for det europæiske marked. Ikke mindst indenfor sikkerhedsområdet.

Som eksempel nævner han det amerikanske virksomhedssregulativ Sarbanes Oxley, som myndighederne indførte umiddelbart efter Enron-skandalen i 2001.

Regelsættet fik konsekvenser for de amerikanske it-afdelinger, fordi det blandt andet pålagde virksomhederne at indføre en række interne kontroller af deres it-systemer. Men først flere år senere vedtog EU et tilsvarende regelsæt ved navn Eurosox.

"Det er et eksempel på, at USA er drivkraft for mange ting. Derfor får man en konkurrence-fordel ved at være tilstede i USA, fordi den viden og erfaring kommer naturligvis også vores europæiske kunder til gavn," siger han.

Vil udleve den amerikanske drøm

Morten Boel Sigurdsson flytter først og fremmest til USA af forretningsmæssige årsager, men han lægger ikke skjul på, at han også får opfyldt en gammel drøm om at opleve USA.

Han oplever, at amerikanerne har en helt særlig virkelyst, som mange danskere kunne tage ved lære af.

"Forleden var jeg til et seminar for iværktsætter-virksomheder her i Stamford. Og der oplevede jeg den der helt særlig energi og entrepreneur-ånd, som amerikanerne har. Det er ideen om den amerikanske drøm, der ligger dybt i folk herovre. Det er en energi, der også smitter af på mig."

Så du er ikke en af dem, der mener, at den amerikanske drøm bare er en myte?

"Nej, det er jeg sgu ikke. Den gennemsyrer alt. Men jeg har allerede oplevet både de positive og de negative ting ved det amerikanske samfund. Eksempelvis havde jeg min søn til et helt almindeligt lægetjek forleden. Det varede 45 minutter, og han fejlede intet. Det kostede - hold nu fast - 6.000 dollars (33.360 kroner, red.). Jeg var ved at falde bagover," fortæller Morten Boel Sigurdsson.

Udover kontorerne i USA har Omada også afdelinger i England og Tyskland. Virksomhedens hovedkontor ligger på Østerbrogade i København.

Selvom Morten Boel Sigurdsson nu forlader Omadas hovedkontor i København og overlader det daglige ansvar i Danmark til Christian Stendevad, så fortsætter han som administrerende direktør for den samlede forretning.

I 2004 vandt Omada titlen som årets dygtigste it-virksomhed ved Computerworlds årlige Top100-kåring, og i 2009 vandt Omada Top100-prisen for Danmarks bedste forretningssoftware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere