Top100-vinder sætter kursen mod USA

Det danske softwarehus Omada, der tidligere har vundet Computerworlds Top100, åbner nu sit andet kontor i USA. Denne gang flytter Omadas stifter, Morten Boel Sigurdsson, selv med.

Der sker ting og sager i ledelsen hos den tidligere vinder af Computerworlds Top100, Omada.

Virksomhedens stifter og administrerende direktør, Morten Boel Sigurdsson, rykker teltpælene op og flytter til USA.

Han overdrager den daglige ledelse i Danmark til den tidligere vicedirektør, Christian Stendevad, som også bliver direktør for Omadas forretning i Europa.

I USA skal Morten Boel Sigurdsson være med til at starte en Omada-afdeling i byen Stamford i staten Connecticut nord for New York.

USA-kontor nummer to
Det er Omadas anden afdeling i USA. Den første blev startet i Californien for to år siden. Der sidder i dag tre Omada-ansatte i det nye kontor i Conneticut og fire i Californien.

"Vores løsninger har fået godt fat i en del krævende internationale kunder. Derfor føler vi os også i stand til at konkurrere på det internationale marked. Det er især nødvendigt at have en væsentlig repræsentation på det amerikanske marked, når man som os har en ambition om at være førende i verden indenfor sit felt. Det er jo her ovre at tingene sker," siger Morten Boel Sigurdsson.

Mange amerikanere undrer sig over, hvorfor Omada vælger at slå sig ned i USA netop nu, hvor der er dømt krisetid.

Men Morten Boel Sigurdsson mener, at det er nødvendigt at holde fokus på de muligheder, som en krise også kan skabe.

Han forklarer, at det eksempelvis er lettere at rekruttere de rigtige medarbejdere i øjeblikket.

"Men, som jeg plejer at forklare amerikanerne, så siger vi i Danmark, at når det blæser, er der nogen, der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller," siger Morten Boel Sigurdsson, der også begynder at fornemme en svag fremgang i den amerikanske økonomi.

Specialister i sikkerhedstjek
Morten Boel Sigurdsson startede i 1999 Omada sammen med sin bror, og siden har softwarehuset specialiseret sig i administration af adgangskontrol i virksomheders it-systemer.

Mange virksomheder har eksempelvis regelmæssige sikkerhedstjek, der skal sørge for, at kun de rigtige mennesker har adgang til virksomhedens it-systemer.

Ifølge Morten Boel Sigurdsson foregår de periodiske sikkerhedstjek stadig manuelt i en del virksomheder, men Omada har et stykke software, der kan automatisere den proces.

Det er den type software, som Omada har tænkt sig at sælge til kunder på den amerikanske østkyst, hvor virksomheden satser på at få foden indenfor hos en række virksomheder indenfor bl.a. medicinal-industrien og den finansielle-verden, der ofte holder til i det nordøstlige USA.

Morten Boel Sigurdsson oplever, at det amerikanske marked på mange måder er forud for det europæiske marked. Ikke mindst indenfor sikkerhedsområdet.

Som eksempel nævner han det amerikanske virksomhedssregulativ Sarbanes Oxley, som myndighederne indførte umiddelbart efter Enron-skandalen i 2001.

Regelsættet fik konsekvenser for de amerikanske it-afdelinger, fordi det blandt andet pålagde virksomhederne at indføre en række interne kontroller af deres it-systemer. Men først flere år senere vedtog EU et tilsvarende regelsæt ved navn Eurosox.

"Det er et eksempel på, at USA er drivkraft for mange ting. Derfor får man en konkurrence-fordel ved at være tilstede i USA, fordi den viden og erfaring kommer naturligvis også vores europæiske kunder til gavn," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.