Artikel top billede

CSC retter ind efter dansk politianmeldelse

En politianmeldelse ser ud til at have fået CSC til at bøje sig for fagbevægelsen.

Indiske ansatte i den danske afdeling af CSC får nu en dansk overenskomst

Det meddeler CSC Danmark, efter det i går kom frem, at virksomheden er blevet politianmeldt af Udlændingeservice.

I en pressemeddelelse skriver CSC, at virksomhedens indiske medarbejdere, "der udfører fakturerbart arbejde for virksomhedens kunder" bliver dækket af dansk overenskomst.

Fagforeningen Prosa har i samarbejde med Danmarks Radios P1 gennem længere tid kulegravet arbejdsforholdene for de indiske ansatte i den danske it-branche.

Prosa: Kun en delvis sejr
Men Prosa ser alligevel kun CSC's udmelding som en delvis sejr.

"Det er naturligvis positivt, at en del af inderne nu får dansk overenskomst. Vi kender ikke de præcise aftaler, men ifølge vores oplysninger er det kun et begrænset antal af inderne, der får en overenskomst," siger Hanne Lykke Jespersen, forbundssekretær i Prosa, til Computerworld.

Prosa har i øjeblikket en arbejdsretssag kørende mod CSC, men ifølge Hanne Lykke Jespersen vil Prosa først overveje at trække den sag tilbage, når CSC meddeler, at samtlige af virksomhedens indiske ansatte i Danmark får overenskomst.

Når CSC først nu vælger at ansætte de indiske medarbejdere på dansk overenskomst skyldes det, at virksomheden hele tiden har været overbevist om, at inderne ikke skal under dansk overenskomst, så længe de er ansat hos CSC's datterselskab i Indien. Det siger virksomheds nordiske direktør, Carsten Lind, ifølge pressemeddelelsen.

Stort problem i it-branchen

Men selvom en række af CSC's indiske ansatte nu får en dansk overenskomst, er der ifølge Prosa stadig et massivt problem med ulovlig udenlandsk arbejdskraft i den danske it-branche.

"Vi mener ikke kun, at det er CSC, der gør det. Det er en praksis, der er meget udbredt i danske it-virksomheder," siger Hanne Lykke Jespersen,

Hun forklarer, at en meget stor del af de opholdstilladelser, der er givet under den såkaldte beløbsordning, kommer fra it-virksomheder.

Beløbsordningen er en ordning, der giver udlændinge med en løn på minimum 375.000 særlig let adgang til det danske arbejdsmarked. Og det er netop denne ordning, som CSC har brugt for at skaffe dansk opholdstilladelse til virksomhedens indiske medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere