Artikel top billede

Danmark dumper helt på bredbåndshastighed

Danmark havner bag lande som Rumænien og Letland målt på bredbåndshastigheden i 198 lande. Også på andre bredbåndsområder sakker Danmark agterud.

Internet hostingservice-selskabet Akamai har netop lige udgivet sin kvartalsopgørelse over de hurtigste bredbåndsforbindelser i verden, og det er nedslående læsning for fartglade danskere.

For Danmark med en gennemsnitlig bredbåndshastighed på 5,2 megabit per sekund (Mbps) havner på en samlet niendeplads - overgået af lande som Rumænien med 7,2 Mbps, Letlands 6,2 Mbps og Sveriges med sine 6,1 Mbps.

Top tre-placeringerne består af asiatiske lande, hvor Sydkorea ligger helt i toppen med en gennemsnitlig internethastighed på 11,7 Mbps efterfulgt af Hong Kong og Japan, viser Akamai-undersøgelsen.

Danmark er en by i Rusland

Teknologifirmaet Akamai har med sin opgørelse indsamlet og analyseret data fra sit eget server-netværk fra 198 lande og også målt specifikke områders hastigheder og IP-adresseudbredelsen.

På den måde har Akamai Technologies også kunnet opgøre de hurtigste bredbåndsbyer i verden.

Den hurtigste internetby med et befolkningstal over 50.000 i verden er den amerikanske universitetsby Berkley med en gennemsnitlig hastighed på 18,73 Mbps efterfulgt af to andre universitetsbyer i USA, Chapel Hill og Stanford.

Top 100-listen over byer er stærkt præget af Japan med 48 byer, mens Danmark ikke kan prale af at have én eneste by med på listen over de hurtigste bredbåndsbyer. Både Norge og Sverige er repræsenteret på listen med hver to byer.

I top på højhastighed

Heller ikke på udbredelsen af bredbånd kan Danmark følge med verdenseliten.

Med en bredbåndspenetration på 86 procent må vi se os henvist til en delt syvendeplads med Slovakiet, Kroatien og Rumænien.

Til gengæld kan Danmark bryste sig af, at ligge på en delt andenplads med Norge over lande med flest IP-adresser med hastigheder på eller over 2 Mbps målt i forhold til befolkningsantallet.

Vi vælter ned ad rangstigen

Samtidig er Danmark placeret på en tredjeplads over lande med flest højhastighedsforbindelser på 5 Mbps målt i forhold til befolkningstallet.

Men det kniber dog samtidig gevaldigt for danskerne at hamle op med Østens udbredelse af megahurtige forbindelser på 20 Mbps og derover, hvilket er den direkte årsag til, at kongeriget Danmark må tage til takke med en samlet placering som nummer ni over de hurtigste lande.

Rasler ned ad ranglister

Mens Danmark ud fra Akamais opgørelser altså er et stykke fra den absolutte verdenselite, rasler Danmark ned på andre ranglister.

Blandt andre har World Economic Forum] degraderet Danmark på sit Networked Readiness Index fra førstepladsen til tredjepladsen.

Også 'The Connectivity Scorecard' fra London Business School placerer Danmark uden for den absolutte it-verdenstop, og OECD har tidligere pointeret, at trods Danmarks placering blandt verdens førende it-lande, så har vi stadig meget at lære omkring bredbåndshastigheder i vort land uden høje bjerge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere