Ekspert: Windows har brug for indbygget PDF-læser

En enkel PDF-læser fra Microsoft ville beskytte brugerne fra visse angreb, der udnytter Adobe Reader.

Computerworld News Service: Microsoft bør tilføje en grundlæggende PDF-fremviser i Windows for at beskytte brugerne fra det øgede antal angreb, der udnytter fejl i Adobe Reader, mener en sikkerhedsekspert.

"Apple gør dette med applikationen Preview, og det burde også Microsoft gøre," siger Sean Sullivan, der er sikkerhedsrådgiver hos den finske antivirus-leverandør F-Secures afdeling i Nordarmerika.

"Jeg vil bare gerne se og læse PDF'er. Jeg vil ikke lytte til dem, afspille dem, køre programfiler fra dem eller køre JavaScript i dem," tilføjer Sullivan i en hentydning til adskillige avancerede funktioner i Adobes gratis PDF-fremviser, Reader.

Nogle af disse funktioner heriblandt Readers understøttelse af JavaScript og PDF-specifikationens understøttelse af at køre eksekverbare filer er blevet udnyttet af hackere i et stigende antal angreb siden 2008. Antallet af PDF-angreb er ifølge antivirus-leverandøren McAfee mere end ottedoblet i 2009 i forhold til året før. Denne tendens er fortsat i 2010.

Og Launch-funktionen, der gør det muligt for PDF-dokumenter at køre indlejrede eksekverbare filer udnyttes på nuværende tidspunkt i en udbredt hackerkampagne, der forsøger at narre brugerne til at åbne en skadelig PDF.

Sullivan argumenterer i flere detaljer for sin sag i et blogindlæg på F-Secures sikkerhedsblog.

"Jeres kunder er trætte af angrebene og af de komplikationer, som mange nuværende PDF-læsere indeholder," skriver han i indlægget, der indledes med "Kære Microsoft."

"Microsoft bør udgive en meget forenklet fremviser, der kun giver en forhåndsvisning af en PDF," tilføjer Sullivan i et telefon-interview.

"Det er ikke engang nødvendigt at bygge den ind i selve styresystemet. Man kan bare udgive den som en valgfri download ligesom med tilføjelsen til Office, der gør det muligt at gemme dokumenter som PDF."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Lars Engbork klar til at komme i gang som ny topchef for Visma E-conomic: "Vi har allerede lagt en plan for fremtiden"
Interview: Den nye direktør for Visma e-conomic havde for få måneder siden ikke regnet med, at han skulle overtage posten som CEO efter Mads Rebsdorf, der efter 10 år hos Visma er skiftet til en toppost hos norske Kahoot.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.