Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Michael Dell: It-sikkerheden skal gentænkes

Dells stifter og koncerndirektør mener, at samfundets teknologiske infrastruktur er truet.

Computerworld News Service: Dells koncerndirektør, Michael Dell, og it-direktør Jim Stikeleather advarer eksperter ved EastWest Institute Worldwide Cybersecurity Summit i USA om, at it-sikkerheden skal gentænkes på verdensplan, og det skal gå hurtigt.

I to separate præsentationer udfolder de to mænd problemerne ved de usammenhængende reaktioner på den hurtigt stigende datakriminalitet, hvilket inkluderer økonomisk kriminalitet og direkte trusler mod kritisk infrastruktur.

Og budskabet er usædvanligt kontant. Verdens regeringer har ikke gjort nok og er faldet i den fælde, at de ser udfordringerne i et snævert, nationalt perspektiv. Og samtidig har it-sikkerhedsindustrien været tilfreds med at sælge produkter uden at undersøge, om der er indbygget en ordentlig sikkerhed i den måde, hvorpå software udvikles.

"Regeringerne og det private erhvervsliv er nødt til at samarbejde om at udvikle en hensigtsmæssig international ramme til at sørge for sikkerhed i cyberspace. Vi bør alle arbejde på at sørge for, at vores globale informationsmæssige centrale nervesystem er intakt og sikkert," siger Michael Dell.

Dell vil for sin del gå med i Information Technology Sector Coordinating Council (IT SCC), som koordinerer, hvordan den teknologiske sektor bør hjælpe til at beskytte kritisk infrastruktur i USA.

"Der er en overflod af tegn, der indikerer, at it-kriminelle kan forvolde alvorlige udfald på vores kritiske infrastruktur med en minimal indsats," stemmer Jim Stikeleather i.

Han foreslår interessant nok, at den amerikansk ledede administration af internettet kan have brug for et grundigt eftersyn.

"ICANN, der administrerer tildelingen af domænenavne og IP-adresser, har hovedkvarter i Californien og er kraftigt influeret af USA. Der er behov for en mere global deltagelse i domæne-administrationen samt i fremtidig planlægning og i forhold til den næste generation af infrastruktur, som der er behov for til at imødekomme de ændringer, der vil påvirke anvendelsen af internettet i de kommende år," bedømmer han.

Lapper kun huller

At en stor pc-producent, og særligt en amerikansk pc-producent, taler om regeringernes og måske endda det frie markeds fallit, er en noget usædvanlig begivenhed. Det er faktisk helt uventet, at en pc-producent overhovedet har en mening om disse ting.

Det er sværere at vurdere helt præcist, hvad Dell og Stikeleather slår til lyd for, udover den åbenlyse pointe med at få bugt med forkalket bureaukrati og leverandører, der kun arbejder ud fra egne interesser. Som med andre kritikere før dem gør de sig til fortalere for uddannelse, uddannelse og mere uddannelse, men den slags tager tid.

Hvad, der ville hjælpe leverandører som Dell, er en højere kommercialisering, enklere teknologi og evnen til at indføre en eller anden slags sikkerhedshierarki i forhold til mennesker, data og systemer uden at introducerer yderligere kompleksitet.

"Problemet med it-sikkerheden er, at det grundlæggende er en eftertanke og ikke indbygget i det statslige udstyr. Derfor er det næsten umuligt at forsvare den teknologi, vi anvender. Og derfor er vi konstant i gang med at udfylde revnerne og lappe hullerne," siger Stikeleather.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere