Skyen er et sikkert sted til følsomme data

Du kan uden sikkerhedsproblemer lægge alle dine kritiske data ud i skyen, for skyen er mere sikker end din egen infrastruktur.

"Jeg kan ikke få øje på, hvor der skulle være sikkerhedsproblemer ved at lægge data ud i skyen."

"Så længe man holder sig inden for de lukkede skyer, også kaldet private clouds, kan alle data opbevares i skyen, ligegyldigt hvor følsomme de end måtte være."

Med disse ord forsøger Christian Iversen, som er sikkerhedskonsulent i firmaet Verizon, der leverer cloud-ydelser, at hamre en pæl gennem myten om, at skyen ikke er egnet som opbevaringsplads for virksomhedskritiske og følsomme informationer.

"Det er de applikationer, der lægges ud i skyen, der er sikkerhedsproblemet. Det er ikke infrastrukturen i skyen. Den er mindst lige så god, og i mange tilfælde bedre end den, man selv kan opretholde," siger han.

"I et cloud-miljø kan man få en beskyttet server med stramme patch-rutiner, der er konfigureret præcis til den eller de applikationer, som skal afvikles."

En lukket, eller privat sky er dedikeret til en enkelt kunde.

I modsætning til åbne skyer er adgangen til ressourcer begrænset til udvalgte brugere. Denne type cloud-løsninger har ikke nødvendigvis det samme sikkerhedsniveau, som de lukkede miljøer.

Sikkerhedsfolk advarer
"I cloud-debatten hører man ofte, at sikkerhed er et problem, men det er ikke min vurdering," siger Christian Iversen.

"Virksomhederne behøver ikke se på begrænsningerne i form at sikkerhed, men bør i stedet se på, om det kan gavne forretningen. Hvis det kan det, så kan en seriøs udbyder af cloud-tjenester skabe en holdbar løsning," vurderer han.

Det er blandt kritikerne er The European Network and Information Security Agency (ENISA), der i en rapport peger på, at selvom der ikke er tale om en ny teknologi, så medfører den øgede cloud-udbredelse nye sikkerheds-problematikker, og at man skal være forsigtig med de følsomme data.

"I nutidens meget dynamiske miljø, hvor alting er en service og service er alting, vil infrastrukturens modstandsdygtighed, der sikrer, at services er tilgængelige, simpelthen betyde en forskel mellem en verden, der fungerer, og en verden, der ikke fungerer," skriver ENISA i rapporten.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.