Skyen er et sikkert sted til følsomme data

Du kan uden sikkerhedsproblemer lægge alle dine kritiske data ud i skyen, for skyen er mere sikker end din egen infrastruktur.

"Jeg kan ikke få øje på, hvor der skulle være sikkerhedsproblemer ved at lægge data ud i skyen."

"Så længe man holder sig inden for de lukkede skyer, også kaldet private clouds, kan alle data opbevares i skyen, ligegyldigt hvor følsomme de end måtte være."

Med disse ord forsøger Christian Iversen, som er sikkerhedskonsulent i firmaet Verizon, der leverer cloud-ydelser, at hamre en pæl gennem myten om, at skyen ikke er egnet som opbevaringsplads for virksomhedskritiske og følsomme informationer.

"Det er de applikationer, der lægges ud i skyen, der er sikkerhedsproblemet. Det er ikke infrastrukturen i skyen. Den er mindst lige så god, og i mange tilfælde bedre end den, man selv kan opretholde," siger han.

"I et cloud-miljø kan man få en beskyttet server med stramme patch-rutiner, der er konfigureret præcis til den eller de applikationer, som skal afvikles."

En lukket, eller privat sky er dedikeret til en enkelt kunde.

I modsætning til åbne skyer er adgangen til ressourcer begrænset til udvalgte brugere. Denne type cloud-løsninger har ikke nødvendigvis det samme sikkerhedsniveau, som de lukkede miljøer.

Sikkerhedsfolk advarer
"I cloud-debatten hører man ofte, at sikkerhed er et problem, men det er ikke min vurdering," siger Christian Iversen.

"Virksomhederne behøver ikke se på begrænsningerne i form at sikkerhed, men bør i stedet se på, om det kan gavne forretningen. Hvis det kan det, så kan en seriøs udbyder af cloud-tjenester skabe en holdbar løsning," vurderer han.

Det er blandt kritikerne er The European Network and Information Security Agency (ENISA), der i en rapport peger på, at selvom der ikke er tale om en ny teknologi, så medfører den øgede cloud-udbredelse nye sikkerheds-problematikker, og at man skal være forsigtig med de følsomme data.

"I nutidens meget dynamiske miljø, hvor alting er en service og service er alting, vil infrastrukturens modstandsdygtighed, der sikrer, at services er tilgængelige, simpelthen betyde en forskel mellem en verden, der fungerer, og en verden, der ikke fungerer," skriver ENISA i rapporten.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Cyberkriminelle har fået et nyt våben - og det virker: Derfor vælger mange flere hackede virksomheder at betale hackerne
Interview: 2020 har været et hårdt år på cybersikkerhedsområdet. Og situationen spidser nu til, efter en ny kynisk tendens er eksploderet gennem året. Og den forsvinder ikke igen, spår sikkerheds-ekspert Peter Kruse.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.