Skyen er et sikkert sted til følsomme data

Du kan uden sikkerhedsproblemer lægge alle dine kritiske data ud i skyen, for skyen er mere sikker end din egen infrastruktur.

"Jeg kan ikke få øje på, hvor der skulle være sikkerhedsproblemer ved at lægge data ud i skyen."

"Så længe man holder sig inden for de lukkede skyer, også kaldet private clouds, kan alle data opbevares i skyen, ligegyldigt hvor følsomme de end måtte være."

Med disse ord forsøger Christian Iversen, som er sikkerhedskonsulent i firmaet Verizon, der leverer cloud-ydelser, at hamre en pæl gennem myten om, at skyen ikke er egnet som opbevaringsplads for virksomhedskritiske og følsomme informationer.

"Det er de applikationer, der lægges ud i skyen, der er sikkerhedsproblemet. Det er ikke infrastrukturen i skyen. Den er mindst lige så god, og i mange tilfælde bedre end den, man selv kan opretholde," siger han.

"I et cloud-miljø kan man få en beskyttet server med stramme patch-rutiner, der er konfigureret præcis til den eller de applikationer, som skal afvikles."

En lukket, eller privat sky er dedikeret til en enkelt kunde.

I modsætning til åbne skyer er adgangen til ressourcer begrænset til udvalgte brugere. Denne type cloud-løsninger har ikke nødvendigvis det samme sikkerhedsniveau, som de lukkede miljøer.

Sikkerhedsfolk advarer
"I cloud-debatten hører man ofte, at sikkerhed er et problem, men det er ikke min vurdering," siger Christian Iversen.

"Virksomhederne behøver ikke se på begrænsningerne i form at sikkerhed, men bør i stedet se på, om det kan gavne forretningen. Hvis det kan det, så kan en seriøs udbyder af cloud-tjenester skabe en holdbar løsning," vurderer han.

Det er blandt kritikerne er The European Network and Information Security Agency (ENISA), der i en rapport peger på, at selvom der ikke er tale om en ny teknologi, så medfører den øgede cloud-udbredelse nye sikkerheds-problematikker, og at man skal være forsigtig med de følsomme data.

"I nutidens meget dynamiske miljø, hvor alting er en service og service er alting, vil infrastrukturens modstandsdygtighed, der sikrer, at services er tilgængelige, simpelthen betyde en forskel mellem en verden, der fungerer, og en verden, der ikke fungerer," skriver ENISA i rapporten.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.