Skyen er et sikkert sted til følsomme data

Du kan uden sikkerhedsproblemer lægge alle dine kritiske data ud i skyen, for skyen er mere sikker end din egen infrastruktur.

"Jeg kan ikke få øje på, hvor der skulle være sikkerhedsproblemer ved at lægge data ud i skyen."

"Så længe man holder sig inden for de lukkede skyer, også kaldet private clouds, kan alle data opbevares i skyen, ligegyldigt hvor følsomme de end måtte være."

Med disse ord forsøger Christian Iversen, som er sikkerhedskonsulent i firmaet Verizon, der leverer cloud-ydelser, at hamre en pæl gennem myten om, at skyen ikke er egnet som opbevaringsplads for virksomhedskritiske og følsomme informationer.

"Det er de applikationer, der lægges ud i skyen, der er sikkerhedsproblemet. Det er ikke infrastrukturen i skyen. Den er mindst lige så god, og i mange tilfælde bedre end den, man selv kan opretholde," siger han.

"I et cloud-miljø kan man få en beskyttet server med stramme patch-rutiner, der er konfigureret præcis til den eller de applikationer, som skal afvikles."

En lukket, eller privat sky er dedikeret til en enkelt kunde.

I modsætning til åbne skyer er adgangen til ressourcer begrænset til udvalgte brugere. Denne type cloud-løsninger har ikke nødvendigvis det samme sikkerhedsniveau, som de lukkede miljøer.

Sikkerhedsfolk advarer
"I cloud-debatten hører man ofte, at sikkerhed er et problem, men det er ikke min vurdering," siger Christian Iversen.

"Virksomhederne behøver ikke se på begrænsningerne i form at sikkerhed, men bør i stedet se på, om det kan gavne forretningen. Hvis det kan det, så kan en seriøs udbyder af cloud-tjenester skabe en holdbar løsning," vurderer han.

Det er blandt kritikerne er The European Network and Information Security Agency (ENISA), der i en rapport peger på, at selvom der ikke er tale om en ny teknologi, så medfører den øgede cloud-udbredelse nye sikkerheds-problematikker, og at man skal være forsigtig med de følsomme data.

"I nutidens meget dynamiske miljø, hvor alting er en service og service er alting, vil infrastrukturens modstandsdygtighed, der sikrer, at services er tilgængelige, simpelthen betyde en forskel mellem en verden, der fungerer, og en verden, der ikke fungerer," skriver ENISA i rapporten.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.