Artikel top billede

Miljøstyrelse vil energi-certificere datacentre

De amerikanske datacentre har et alarmerende højt strømforbrug, der svarer til fem procent af USA's samlede antal private hjem. Det skal der gøres noget ved.

Computerworld News Service: Den amerikanske miljøstyrelse, Environmental Protection Agency (EPA), har nu lanceret sit Energy Star-program til datacentre, hvilket betyder, at virksomhederne med det samme kan få undersøgt, om deres faciliteter kvalificerer til at få et Energy Star-logo.

USA's føderale regering er bekymret over datacentrenes høje strømforbrug. Allerede i 2006 blev datacentrene vurderet til at stå for 1,5 procent af landets samlede strømforbrug. Det svarer - ifølge en rapport, som EPA har udarbejdet (PDF) til kongressen - til omtrent 5,8 millioner hjem eller fem procent af USA's samlede antal private hjem.

Energy Star-programmet sigter efter at give erhvervslivet et bedre incitament til at gøre datacentrene mere energieffektive, da de således vil kunne bruge Energy Star-logoet i marketingmateriale som et tegn på at have en "grøn profil".

Det kan også give virksomhederne en måde at sammenligne deres energieffektivitet med konkurrenternes, siger Mark Harris, der er vice president for produktmarketing hos Modius, som udvikler værktøjer til realtidsovervågning af datacentres strømforbrug.

For at gøre sig fortjent til logoet skal et datacenter ligge blandt de bedste 25 procent af sammenlignelige datacentre i forhold til energieffektivitet målt efter EPA's skala, forklarer EPA i en pressemeddelelse.

"Ved at forbedre effektiviteten kan datacentre spare energi og penge og hjælpe til at bekæmpe klimaforandringerne," siger EPA.

Effektivitetsniveauet vil blive udregnet hovedsagligt ved hjælp af PUE (power usage effectiveness), som måler den samlede strøm, der bliver leveret til et datacenter, divideret med den mængde, der faktisk når ud til it-udstyret i stedet for at gå tabt til eksempelvis kølesystemer og ineffektive strømforsyninger.

Hvis man ønsker at søge om en Energy Star-certificering skal man benytte sig af EPA's onlineværktøj, Portfolio Manager, der uddeler en vurdering på mellem 1 og 100.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere