Millionerne vælter ud af Jubii for niende år i træk

Jubii har for niende år i træk millionunderskud. I alt har selskabet tabt mere end 200 millioner kroner. Men nu vender det, lyder det fra direktør Henrik Busch.

Der var engang i internettets barndom, hvor danske Jubii var på alles læber som et af de mest fremadstormende net-selskaber herhjemme.

I dag er billedet anderledes, og Jubii kæmper for at finde sine ben at stå på i den nye medievirkelighed - ikke mindst økonomisk.

Nu går det den rigtige vej, lyder det fra administrerende direktør, Henrik Busch.

Det er da også tiltrængt. Jubii - der i dag beskæftiger i omegnen af 20 medarbejdere mod omkring 130 ansatte i selskabets gyldne dage - kom nemlig ud af 2009 med et bragende underskud på knap 15,9 millioner kroner efter skat.

Underskuddet kommer i kølvandet på konstante milliontab og flammende røde tal i hvert eneste regnskab siden 2001 - i alt ni år, hvor selskabet sammenlagt har tabt 213 millioner kroner.

Underskud år efter år
Værst så det ud i 2001 (underskud på 33 millioner kroner), 2002 (underskud på 32 millioner kroner) og 2004 (underskud på 31 millioner kroner), mens Jubii sidste år tabte 25,6 millioner kroner.

Hertil kommer, at Jubiis omsætning i 2009 styrtdykkede med hele 60 procent til 34 millioner kroner i forhold til 2008.

Hele selskabets egenkapital blev tabt i 2009, da de få resterende penge på opsparingen forsvandt ned i det sorte hul. Plus en del mere. Jubii kom nemlig ud af 2009 med en negativ egenkapital på 13,3 millioner kroner.

Direktør: Lige efter planen
Sådan ser de rå tal ud. Alligevel er Jubiis administrerende direktør, Henrik Busch, godt tilfreds.

"Alt er faktisk gået efter planen, selvom finanskrisen har gjort, at det ikke blev helt så godt, som vi havde regnet med. Men vi har trods alt forbedret resultatet med 38 procent, og vi har været gennem en stor omlægning, reduceret omkostningerne og trimmet virksomheden," siger han.

Ifølge Henrik Busch er Jubii nu i høj grad på det rigtige spor. Selskabet har ifølge ham siden oktober sidste år haft positiv drift på bundlinien. Fra januar til april har selskabet realiseret et overskud på godt 550.000 kroner.

"Det er vi faktisk slemt stolte af. Det er første gang siden 2000, at Jubii tjener penge," siger han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.