Artikel top billede

Administrerende direktør Anders Christjansen fra Waoo får nu dobbelt så mange kunder i butikken. Foto: Waoo.

Opkøb: Elselskaber erklærer TDC krig i København

Elselskabernes fiberudbyder Waoo køber her til eftermiddag en af firmaets konkurrenter.

Waoo, der er 15 elselskabers fælles fiberleverandør, køber konkurrenten Dansk Bredbånd. Det oplyser Waoo her til eftermiddag i en pressemeddelelse.

"Med købet af Dansk Bredbånd fordobler vi størrelsen af Waoos forretning. Samtidig får vi eget fibernet i en vigtig del af København og på Frederiksberg," udtaler bestyrelsesformand Kim Frimer i en pressemeddelelse.

På trods af, at Dansk Bredbånd nu får ny ejer, fortsætter varemærket Dansk Bredbånd.

"Hele ideen med Waoo er at opnå stordriftsfordele, bedre kundeadgang og bedre indkøbspriser, sådan at vi kan give vores kunder gode og billige produkter og samtidig tjene penge på det. Med købet af Dansk Bredbånd øger vi vores konkurrencekraft til gavn for både nuværende og fremtidige kunder i vores selskaber. Købet er et vigtigt skridt i retning af at blive en betydende spiller på markedet for tv, telefoni- og bredbåndsløsninger," siger Kim Frimer.

Dansk Bredbånd under pres

Selskabet Dansk Bredbånd havde i forvejen en betydelig del af selskabets kunder i de netværk, som de 15 elselskaber ejer. Og de 15 elselskaber havde med Kim Frimer i spidsen skruet bissen på over for Dansk Bredbånd og meddelt selskabet, at det ikke kunne fortsætte med at levere tjenester i de 15 elselskabers net.

Dansk Bredbånds bestyrelsesformand, Svenn Dam, meddelte dog, at virksomheden fortsat kunne levere tjenester i en del af elselskabernes net.

"Vi har nogle individuelle aftaler med en række elselskaber. Langt hovedparten af dem er formuleret på en måde, så vi kan levere og sælge til nye kunder i al den tid fremover, som jeg kan se," sagde Svenn Dam til Computerworld i december.

Det blev dog kategorisk afvist af Kim Frimer.

"Hvis det er al den tid, han kan se ud i fremtiden, så er hans fremtid ikke særlig lang," svarede Kim Frimer dengang.

Aftalen betyder, at Waoo fordobler antallet af kunder fra 70.000 til 140.000.

Computerworld følger op på sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere