Omstrukturering koster Oracle-chef jobbet

Efter et halvt år med licenssager gennemfører Oracle nu en omstruktering, der betyder, at salgsdirektøren, som har ansvaret for Oracle store danske kunder, mister jobbet.

Oracle kan i kølvandet på den seneste tid licenssager være på vej med en større omrokering af selskabets salgsapparat, erfarer Computerworld.

For nylig blev Oracles danske salgsdirektør for store kunder, Bjarne Nielsen, således fyret.

Ifølge Computerworlds oplysninger kan fyringen af Bjarne Nielsen være led i en større ledelsesmæssig omrokering på nordisk plan, hvor otte chefposter angiveligt vil blive reduceret til fire.

Bjarne Nielsen bekræfter overfor Computerworld, at han ikke længere er salgsdirektør hos Oracle, men oplyser, at han derudover ikke har yderligere kommentar til fyringen.

Millionstore efterregninger
Flere af Oracles store kunder har i den seneste tid beklaget sig i medierne over, at de har modtaget million-store efterregninger fra software-giganten, der ikke mente, at kunderne levede op til licensreglerne.

Computerworld fortalte i maj, at den danske Oracle-kunde Coop har modtaget en efterregning på et tre-cifret millionbeløb fra en unavngiven international software-leverandør. Ifølge it-bloggeren Dorte Toft er det Oracle, der er software-leverandøren.

Men også flyselskabet SAS, Post Norden (tidligere Postdanmark) og Vejdirektoratet har modtaget store efterregninger fra Oracle.

Afviser licens-forbindelse
Ifølge Computerworlds oplysninger har Bjarne Nielsen blandt andet været involveret i Post Nordens licenssag.

Oracles administrerende direktør i Danmark, Thomas Gregers Honoré, afviser dog, at fyringen skulle have forbindelse til de aktuelle licenssager.

"Jeg kan bekræfte, at Bjarne Nielsen er stoppet hos Oracle. Vi har været glade for samarbejdet med Bjarne, men har lavet en omstrukturering i salgsgrupperne, hvor vi ikke har vurderet, at han har den profil, der skulle til for at bringe forretningen videre," siger Thomas Gregers Honoré.

Oracle-direktøren vil ikke svare på, hvorvidt fyringen og omstruktureringen har relation til Oracles salgstal.

"Oracle er i øjeblikket i sin quiet period, hvor vi endnu ikke har annonceret vores regnskab. Derfor kan jeg ikke kommentere på vores resultater," siger Thomas Gregers Honoré.

Ifølge den administrerende direktør betyder omstruktureringen, at stillingen som salgsdirektør for store kunder ikke vil blive genbesat i sin nuværende form.

Han siger, at han ikke har kendskab til, at der vil forsvinde fire chefposter som følge af omstruktureringen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.