Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Danskere på iPhone 4-venteliste gennemtjekkes

Dansk forhandler af iPhone 4 tjekker økonomien på danskere, der vil skrives op til den nye Apple-telefon.

Lige siden Apple-chefen, Steve Jobs, præsenterede den nye iPhone 4, har du kunnet skrive dig på en venteliste til den eftertragtede telefon hos telselskabet 3.

Men når du skriver dig på ventelisten, skal du oplyse dit CPR-nummer, og det bruger 3 til at tjekke din kreditværdighed.

"Vi vasker listen undervejs. Det vil sige, at vi går ind og laver et kredittjek på folk, og hvis de eksempelvis er opført i RKI, så fjerner vi dem fra listen," siger Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef hos 3.

Formålet er ifølge kommunikationschefen at udelukke folk fra listen, der alligevel ikke vil kunne tegne et abonnement hos teleselskabet.

Stine Green Paulsen forklarer, at kunderne under alle omstændigheder skal have foretaget et kredittjek, når de tegner et abonnement hos 3. Og personer uden kreditværdighed kan ikke tegne abonnement.

"Dem sælger vi alligevel ikke til, fordi du skal kreditgodkendes for at blive kunde hos os. Det er typisk sådan nogle folk, der har taletidskort," siger hun.

Forbrugerråd: Kredittjek er ok
Ved at skrive dig på listen forpligtes du ikke til at købe iPhonen eller blive kunde hos 3.

Men alligevel ser Forbrugerrådet ikke noget problem i, at 3 foregriber begivenhederne og tjekker de potentielle kunders kreditstatus.

Jurist i Forbrugerrådet Annette Høyrup vurderer, at forbrugerne i forvejen må forvente, at teleselskaberne kredit-tjekker deres kunder.

"Jeg kan dog ikke se nogen grund til at indhente oplysningerne før, at du indgår en handel. Men på den anden side har selskabet en saglig grund til at indhente oplysningerne, derfor er det ikke noget, som jeg vil udtale stor kritik af. 3 gør jo sådan set bare sit arbejde på forhånd," siger hun.

Forbrugerrådet opfordrer dog til, at teleselskaberne gør deres kunder opmærksomme på, at der bliver foretaget en kreditvurdering.

Mange på ventelise

3 ønsker ikke at oplyse antallet af potentielle iPhone-købere på ventelisten, men ifølge pressechef Stine Green Paulsen er interessen for at skrive sig på ventelisten enorm.

Ifølge pressechefen er det ikke muligt at offentliggøre listens størrelse, fordi der løbende bliver ekskluderet dårlige betalere fra listen.

Det er både muligt at tilmelde sig ventelisten på 3's hjemmeside og i teleselskabets fysiske butikker.

Der er endnu ikke oplyst danske priser for iPhone 4, og der er heller ikke offentliggjort en dansk lanceringsdag.

Computerworld har dog tidligere skrevet, at det forventes, at telefonen er på vej til danske butikker med ekspresfart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere