Artikel top billede

Sådan vil Microsoft sikre apps til Windows Phone 7

Mircosoft opfordrer udviklere til at begynde at designe apps til Windows Phone 7 og tror på, at der er penge at hente, selv hvis styresystemet ikke bliver en kæmpe-sællert.

En stor del af kampen på smartphone-markedet handler ikke bare om hardware og fede menuer, men også i høj grad om de tilhørende apps.

Apple har haft kæmpe succes med deres App Store, der tæller mere end 200.000 apps, mens Google har lanceret Android Market, der dog endnu ikke er kommet til Danmark.

For at udvikle apps og spil til Windows Phone 7 skal man bruge enten Silverlight eller XNA.

At det kun er muligt at udvikle ved hjælp af disse har allerede givet Microsoft problemer, da Mozilla, der står bag Firefox, meddelte, at de stopper udviklingen af Firefox til Windows Phone 7, fordi der ikke understøttes udvikling af programmer med native kode som C.

Jamie Rodriguez, der er udvikler og såkaldt evangelist for Microsofts nye styresystem til mobiltelefoner, forklarer dog, at det er et helt bevidst valg at satse på Silverlight og XNA.

"Vi har allerede millioner af udviklere på disse platforme. De vil hurtigt kunne komme i gang med at udvikle apps til Windows Phone 7," siger Jamie Rodriguez og fortsætter:

"Vi har to stærke platforme, og vi mener, at det er det rigtigt at satse på dem for at sikre sikkerheden og brugeroplevelsen. De ting er så vigtige for os, at vi ikke bare kan lade udviklerne gøre, som de har lyst til."

Generelt har Microsoft valgt en meget kontrolleret strategi, når det gælder apps. En strategi, der kommer til at ligge mellem Android, der er kendt for sin åbne platform, og Apple, der er kendt for sin meget styrede platform.

"Det gode ved at komme ind på markedet sent er, at vi kan lære af vores konkurrenters succeser og fiaskoer. Android har en meget åben platform, men har ikke så høj sikring af kvalitet og sikkerhed," siger Jamie Rodriguez.

"Apple derimod går efter vores mening langt videre end bare at sikre kvaliteten. Den måde, du skriver koden på, er meget begrænset. Det, synes vi, er for ekstremt," understreger han.

Apps til Windows Phone 7 skal sælges på Windows Marketplace, og Microsoft vil blandt andet tjekke, om applikationerne kører pålideligt, ikke suger batteriet eller ikke er sikre.

"Vi vil prøve at gøre det så gennemskueligt som muligt, og så vil vi indgå i en dialog med udviklerne, hvis ikke deres app kan blive godkendt, så de kan få foretaget de nødvendige ændringer," siger Jamie Rodriguez.

Nemt at gøre sig bemærket med en app

Da ingen ved hvor stor en markedsandel, der kan tilfalde Windows Phone 7-styresystemet, kan det som udvikler være svært at vide, om det kan betale sig at udvikle til denne platform.

På trods af dette, mener Jamie Rodriguez dog, at der er stort potentiale i som udvikler at være med fra start.

"Selv hvis vi kun skulle få en lille bid af markedet, er det stadig et kæmpe antal telefoner, og ja, iPhone og Android har mange kunder, men til gengæld er det også som udvikler svært at gøre sig gældende i mængden. Det er en meget lille del af apps'ne der bliver tjent penge på. Langt størstedelen forsvinder bare i mængden," siger Jamie Rodriguez.

Windows Marketplace, der bliver handelspladsen for apps til Windows Phone 7, kommer langt hen af vejen til at ligne App Store.

Ud over de mange funktioner, som kendes fra konkurrenterne, vil Microsoft også tilbyde brugerne at prøve apps'ne, inden de køber dem.

"Vi mener, at der er store muligheder i at lade brugerne prøve produkterne først. Udviklerne kan vælge det til og selv bestemme, om det skal være en tidsbegrænset periode eller dele af spillet, som er låst," siger Jamie Rodriguez.

Forhåbningen er, at brugerne vil prøve en masse apps og købe dem, de kan lide, og Jamie Rodriguez tror, at det giver gode muligheder for øget salg.

"Hvis det handler om dyre programmer til din pc, så vælger jeg ofte en prøveversion, fordi jeg ikke vil bruge pengene på den fulde version. Apps til smartphones er dog så billige, at hvis jeg bare synes lidt om programmet, vil jeg købe det," siger Jamie Rodriguez.

Ud over Windows Marketplace vil der også blive lavet Zune Marketplace, hvor der kan købes musik og film til medieafspilleren på Windows Phone 7.

Hvor stor markedsandel, Windows Phone 7 får, vil vise sig, når den langt om længe rammer butikker verden over til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere