Køb et gram hash, et gram amfetamin eller en piratkopieret cd. Det tilbud finder kunderne nu hos en række af landets mindre pushere, bekræfter politiet.
Tidligere blev piratkopierede cd?er hovedsageligt solgt mellem almindelige computerbrugere. Men politiet har slået hårdt ned på nogle af de serier med cd?er, som jævnligt er udkommet.
Ifølge Troels Jørgensen, som leder Rigspolitiets Nationale Efterforskningsstøttecenter (NEC), har aktionerne skræmt mange af de almindelige computerbrugere fra at forhandle piratkopier. Samtidig har det kriminelle miljø fået øjnene op for, at der er masser af penge at tjene på piratkopier.
? De tænker kun på profit, og de kan godt se forretningen i at sælge en cd videre for 100 kroner, som de selv har givet 25 kroner for, forklarer Troels Jørgensen.
Kilder tæt på piratmiljøet fortæller, at Christiania er et af de steder, hvor det i dag er muligt at købe pirat-cd?er. Politiet har brugt de fleste kræfter på at ramme bagmændene, som producerer tusindvis af pirat-cd?er.
Gamle kendinge
Ifølge Computerworlds kilder er mange gamle kendinge i branchen dog stadig aktive. Ændringen omhandler først og fremmest distributionen.
? Det er ikke et af de nemmeste områder at trænge ned i, erkender Troels Jørgensen.
Politiet har udsigt til at få det endnu sværere i fremtiden.
? Jo hurtigere Internet-forbindelserne bliver, jo sværere bliver det at beskytte sig mod piratkopiering. Allerede nu kan man downloade en piratkopi af DVD-film på en acceptabel tid med en hurtig Internet-forbindelse, og udviklingen går stærkt, fortæller Troels Jørgensen.
Allerede nu er store mængder af både software, spil, musik og videofilm tilgængelig på servere, som ofte står i Østeuropa.
? Vi kontakter udlandet, når der foregår noget ulovligt. Men det er vanskeligt at gøre noget ved en server i Kiev. Efter syv dage lukker den og åbner igen et andet sted, siger Troels Jørgensen.
Læs mere i dagens Computerworld på side 23