Netindkøb til skibsbranchen

Rederiet J. Lauritzen flytter alle sine indkøb til skibsflåden over på internet. Bag løsningen står ShipServ og Logimatic, som har integreret rederiets indkøbsprocedure fra kahyt til leverandør.

Af Rikke Sternberg

Hvad gør skipper, når han mangler en pakning og en gang bundlak til coasteren, og varerne helst skal være fremme, når han anløber Singapore om en uge?

Hvis han sejler for rederiet J.Lauritzen, benytter han nu ShipServ, et web-baseret indkøbssystem, der gør kommunikationen mellem skib, rederi og leverandør mindre omstændelig og langsommelig.

Shippingbranchen er en nichebranche med mange spillere verden over, og de fleste har længe baseret indkøbsprocedurerne på en arbejdstung procedure, hvor prisforespørgsler, ordrer og bekræftelser skulle genindtastes og faxes ad flere gange.

Men med en web-platform fra ShipServ, der er integreret med rederiets eksisterende indkøbssoftware fra firmaet Logimatic, kan flere af disse led springes over. Basis for integrationen er MTML, Maritime Text Markup Language, en variant af XML udviklet af ShipServ.

- Der er allerede 140 virksomheder, der benytter ShipServ Tradenet, og vi håber på, at MTML bliver den foretrukne platform, siger Paul Østergaard, som startede firmaet i Silicon Valley i 1999, men nu operer fra London.

ShipServ er ikke den første dotcom, som har præsenteret J. Lauritzen for en B2B-webløsningsplan, men valget fandt her på grund af ShipServ-chef Paul Østergaards erfaring fra branchen ? han er tidligere chef for J. Lauritzens aktiviteter i Singapore ? og fordi løsningen som den første fangede alle de behov, rederiet havde.

- Vi advarede Paul Østergaard om, at shipping-industrien er meget konservativ, men han troede selv på planen. Og det gør vi også nu, for der er ikke et andet system, der virker som ShipServ, siger Henrik Steffensen, purchase manager for J. Lauritzen.

Leverandørerne er med

Det springende led i succesen for Lauritzens web-satsning er opbakningen fra leverandørerne. Men for mange er en web-baseret løsning langt billigere end en inhouse-løsning, og da rederibranchen som oftest ikke har investeret tungt i IT, er ShipServ et godt sted at starte, pointerer Paul Østergaard.

Blandt J. Lauritzens over 1.200 leverandører finder man MAN B&W og Ove Wrist. Begge firmaer er nu i gang med at integrere deres egne systemer med ShipServ-platformen.

- Vores vision med det her er, at vi skal beskære omkostningerne. 25 procent af vores samlede udgifter går til lønninger, og for mange bruger tid på at genindtaste informationer fra de telefaxer, der udgår fra skibene, siger Claus Holstein fra Ove Wrist.

Sammen med Logimatic vil ShipServ nu markedsføre integrationsløsningen og web-platformen over for Logimatics øvrige kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere