Intel-chef: Giga har været et superkøb

Med HP-manden Jørgen Bardenfleth som ny chef for Giga vil den optiske chip-udvikling fortsat være placeret i Danmark.

Af Poul Hilbert

Det er ikke tilfældigt, at Giga Intel nu får en ny administrerende direktør, som er dansker. Udnævnelsen af administrerende direktør Jørgen Bardenfleth til ny chef for Giga i Skovlunde, passer som fod i hose for amerikaneren, vice president Mike Ricci, Intel Communications Group.

Han har i næsten to år haft ansvaret for Intels satsning på optisk kommunikation, Optical Product Group, der har 700 ansatte, og hvorunder Giga er placeret.

? Vi har været heldige at få Jørgen Bardenfleth ombord. Jeg ville helst have en dansker, som samtidig var fortrolig med, hvordan vi arbejder i amerikanske firmaer. Det er lykkedes. Det er nemlig vigtigt for os at respektere den danske kultur, siger Mike Ricci, 46 år, fra Intel.

Jørgen Bardenfleth afløser en amerikaner, som nu har fået et andet job hos Intel. Amerikaneren har integreret Giga i Intel-familien. Den oprindelige Giga-chef, Finn Helmer, er nu beskæftiget hos Intel i en New Business Group på jagt efter nye investeringsområder inden for optiske produkter.

Ricci købte Giga

Mike Ricci var manden, som i marts 2000 købte danske Giga fra NKT for 1,25 milliarder dollars kontant ? næsten 10 milliarder kroner.

I år har han med fuld opbakning fra Intel-topledelsen Craig Barrett og Andy Grove gennemført en reorganisering af satsningen på optisk kommunikation. Et marked som Intel skønner vil være på over 50 milliarder dollars inden for den nærmeste fremtid.

Cisco-strategi

På trods af at salget af optiske chips (som for eksempel Gigas 10 gigabit chip) i øjeblikket er mat, så har Intel fuld fart på opbygningen af sin optiske satsning via en Cisco-strategi med opkøb.

Mike Ricci har i de sidste tre måneder købt tre selskaber, Cognet og nSerial samt Light Logic. Og flere er utvivlsomt på vej, hvis man skal tolke hans kropssprog om ?ingen kommentarer, før der er skrevet under?.

- Giga vurderes som et af de bedste opkøb i Intel på grund af teknologien og væksten i selskabet, fortæller Mike Ricci.

Medarbejdertallet er fordoblet siden købet, og det fortsætter med at vokse. Omsætningen i Giga er vokset tre gange i det første år efter købet.

? Verdensøkonomien er gået ned i fart. Det rammer også IT og kommunikation. Men vi ser stadig optisk kommunikation som det hurtigste vækstområde, og der investeres stadig venture-kapital i området, siger Mike Ricci.

Klar med optisk

Han forklarer den nuværende opbremsning i optisk kommunikation med, at lagrene er fyldt op. Industrien har købt rigeligt op i 2000, derfor sker der en nedjustering lige nu. Den tror han vil vare resten af året, og så vil markedet langsomt tage fart til næste år.

Det er stadig internet, som skaber væksten i verdens kommunikationsnet. Hvert kvartal kommer der 30 procent flere brugere på nettet, og stadig flere virksomheder bruger internettet til e-business. Også Intel, som næsten 100 procent bruger nettet til ordrer.

Væksten i kommunikation kan efter Intels mening kun klares optisk. Et enkelt fiber (tyndere end et hår) i et lyslederkabel kan således allerede i dag overføre 120.000 telefonsamtaler samtidig via en masseproduceret 10 gigabit chip fra Giga.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere