Hovedjægere udvider territorium

Nu er det ikke længere kun folk til lederstillinger, som hentes ind af hovedjægere. I dag finder rekrutteringsfirmaerne også medarbejdere på andre niveauer, ikke mindst i IT-branchen.

Det har traditionelt kun været erhvervslivets storvildt, der jages af hovedjægere. Men selvom ledere og nøglemedarbejdere stadig hentes ind i folden med ekstern hjælp, er der i dag også småvildt i skikkelse af assistenter og receptionister på listen over hoveder at jage.

Hos BusinessIT er to tredjedele af virksomhedens godt 60 ansatte fundet af rekrutteringsbureauer. Forklaringen er, at man fra starten har erkendt, at headhunterne har et større kontaktnet og er i stand til at udføre en mere omfattende research, end virksomheden selv har ressourcer til.

? Vi udvikler software, så hvorfor skulle vi bruge tid på at finde de rette medarbejdere, når det ikke er det, vi er dygtige til, siger Søren Laustrup, administrerende direktør i BusinessIT.

- Vi har også måttet sande, at det er svært at finde de rigtige medarbejdere, og at det er rigtig dyrt at ansætte de forkerte. Målt i forhold til det, er det en beskeden indsats at betale et headhunterfirma, forklarer Søren Laustrup.

BusinessIT har en fast tilknyttet personalekonsulent, som formidler firma-ånd og kultur mellem rekrutteringsfirmaet og virksomheden.

Syv grønne sælgere

Rekrutteringsvirksomheden Team Vision Management, TVM, bedriver headhunting på samtlige niveauer. De har skaffet både assistenter og receptionister til IT-virksomheder.

? Vi er netop nu i gang med at finde syv grønne juniorsælgere til en stor teleoperatør. Headhunting er ikke længere kun for direktører og specialister. Virksomhederne kan med fordel også hente assistenter på denne måde, siger Torben Lund Rasmussen, direktør i TVM?s search-afdeling.

Han peger på, at virksomhederne ikke selv kan afdække behovet og markedet så bredt, som et rekrutteringsbureau kan.

? Vi prikker nogle personer på skulderen, som ikke vidste, de skulle skifte job, siger Torben Lund Rasmussen.

TVM beregner sig 18 procent af den lønpakke, det vil sige den faste løn plus tillæg i form af pension, bilordning, fri telefon og så videre, der aftales mellem virksomheden og den headhuntede.

? Men vi skal yde en langt bedre service i dag end tidligere. Vi kan ikke længere tillade os at tage de samme penge for en opgave, som vi kunne tidligere. Headhunting er et samarbejde med virksomheden, og mange af vores kunder anvender kun dele af vores kompetencer, mens de for eksempel løser testdelen selv.

Fagfolk finder fagfolk

Hos hovedjægerne i Coresearch er der stadig god afsætning på specialister. Især Javafolk og ERP-eksperter er eftertragtede i øjeblikket, siger administrerende direktør Brittmari Rasmussen:

? Ledere er der ikke så meget fokus på lige nu. Det kan skyldes, at der har været flere fusioner rundt omkring, så der ikke ligefrem er mangel på ledere. Men der er mangel på arme og ben i branchen i dag, og specialister reagerer typisk ikke på annoncer. De bliver siddende, hvor de er, og skal kontaktes af en headhunter, hvis de skal rykke.

Firmaet PØ Data driver konsulentvirksomhed og finder folk til fastansættelse:

? Vores kunder siger: ?Det er fint med jeres konsulenter, men kunne I ikke også hjælpe os med at finde en, vi kan fastansætte?" Vores fokus er netop at finde den rette IT-mand til jobbet ? hvad enten det drejer sig om en konsulent eller en fastansat. Vi er kun fokuseret på vores egen branche til forskel fra andre rekrutteringsfirmaer. Hvis jeg efterspurgte en racercykel, der kunne skaffe vores hold foran, ville jeg gå til en faguddannet cykelhandler i stedet for supermarkedet, siger indehaver Pierre Ørndorf.


Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere