Microsites skal løse kanalkonflikt

En nyt koncept med navnet Microsites fra det danske firma VerticPortals skal hjælpe distributører og producenter med at bruge nettet som markedsførings- og salgskanal. Uden at det går ud over forhandlerne.

- Forhandlerne ser direkte salg på nettet som en eksistenstrussel.

Sådan lyder det meget kontant fra Sebastian Jespersen, der er administrerende direktør for selskabet VerticPortals.

Den konflikt, han henviser til, er ikke ny.

Forhandlerne frygter nettet, fordi det giver producenter muligheden for at sælge direkte til forbrugerne og dermed springe det fordyrende forhandlerled over.

Den konflikt mener Sebastian Jespersen at have løst med produktet Microsites, som skal hjælpe blandt andet producenter og distributører med at tilbyde promovering og salg af produkter online - uden at springe forhandlerleddet over.

- Konceptet er at skabe en sammenhæng mellem det, der sker i forskellige virksomheders reklamekampagner og så det, man kan finde på internettet.

I forbindelse med en kampagne i traditionelle medier som tv, avis og radio kan et selskab betale VerticPortals fra 10.000 kroner og op for at få lavet en hjemmeside, der kører samtidig med reklamekampagnen.

Det har blandt andet Citroën, Hewlett-Packard, Trip Trap og tøjfirmaet Peppercorn indtil videre valgt at gøre.

Et Microsite

På hjemmesiden, det såkaldte Microsite, vil der være information om det specifikke produkt og en liste over alle de forhandlere, der fører produktet.

Besøgende kan også vælge at købe produktet, men det sker gennem en specifik forhandler, som kunden selv kan vælge.

- Man byder forhandlerne med ind, og er der forbrugere, som er klar til at købe over nettet, så kan de også det. Men avancen går til forhandlerne, som også står for garantien, siger Sebastian Jespersen fra VerticPortals.

Med et Microsite er det altså meningen, at et produkt skal få den opmærksomhed, internet kan give, uden at det går ud over forhandlerleddet.

Sebastian Jespersen henviser til en rapport fra Boston Consulting Group fra juli sidste år, der viser at 88 procent af alle internetbrugere bruger nettet til at finde informationer om de produkter, de køber offline.

Af de 88 procent køber halvdelen dog slet ikke produkter online, selv om det er muligt.

Derfor vil det, ifølge ham, i sidste ende være en fordel for producenter og distributører, hvis de bevarer et godt forhandlernetværk.

Forhandlere ser rødt

Distributøren Audio Pro er et af de selskaber, som har markedsført et produkt og samtidig haft et Microsite kørende.

- Alle forhandlere ser rødt, når de hører om internettet. Med det her kunne vi gå ud og vise forhandlerne, at internettet er en fordel for dem, siger Peter Olsen, administrerende direktør for Audio Pro.

Audio Pro solgte et højttalersystem til 7000 kroner, og på trods af den relativt høje pris trak det masser af kunder til butikkerne.

Audio Pro er netop blevet dansk distributør af hifi-mærket Marantz i stedet for HiFi Klubben, og der vil om kort tid også komme et Microsite, som skal promovore Marantz.

Hos Audio Pro ser Peter Olsen det som en mulighed for at hjælpe forhandlerne.

- Jeg ser også på det som et salg, hvor jeg skal sælge mig selv som en god distributør over for forhandlerne. De skal ikke have en følelse af, at vi prøver at løbe om hjørner med dem ved at lave vores egen hjemmeside, hvor vi sælger fra.

Når Audio Pro ikke har valgt at lave en traditionel hjemmeside, er det ifølge Peter Olsen fordi, at det er dyrere og langsommere. Samtidig opnår man ikke den dynamik, der kan være i et Microsite, som Peter Olsen sammenligner med en forstørret bannerannonce.

Baseret på eDNA

Microsites er en ASP-model af et stykke software med navnet eDNA, som VerticPortals i et stykke tid har solgt til virksomheder.

VerticPortals har eksisteret som et selvstændigt selskab siden sommeren 2000 og er en joint venture mellem det amerikanske selskab KnowledgeLinks og en række private investorer fra Danmark og England.

Firmaet fik et lille millionunderskud i sit første regnskabsår, mens forventningerne til indeværende regnskabsår, der slutter 30. juni, er et fornuftigt overskud.

Relaterede links

VerticPortals
Audio Pros microsite
Rapporten ?The Multichannel Consumer? fra Boston Consulting Group




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere