Intels krystalkugle

RFID-chip som henter strøm trådløst, WiFi-forbindelser som strækker sig over 50 kilometer og avancerede søgeteknikker til billeder, video og lyd. Sådan ser fremtiden ud ifølge Intel, og fremtiden er faktisk lige om hjørnet.

SANTA CLARA, CALIFORNIEN – Rahul Sukthankar har et begejstret smil på læben. Han står ved siden af en computer, der kører programmet Diamond SnapFind. Normalt arbejder han i Intel Research i Pittsburgh, men i dag er han taget til Intels hovedafdeling i Santa Clara for at deltage i konferencen Research at Intel.

Det er her Intels forskere hvert år samles for at vise, hvad de arbejder med. Det er projekter, der kan give et bud på, hvad fremtiden vil bringe, og forskernes opfindelser kan være med til at ændre vores dagligdag på lang sigt.

Processorer er normalt Intels varemærke, men det er ikke waffere, silicium, nanometer-teknologi og transistorer, forskerne taler mest om. Det handler i stedet om RFID-chip, som får strøm trådløst, langdistance WiFi og om avancerede søgeteknikker som Diamond SnapFind.

Rahul Sukthankar snakker så hurtigt, at han nærmest sluger ordene, inden de når over hans læber. Med en let indisk accent forklarer han om Diamond SnapFind, der er skabt til at foretage avancerede søgninger i billedfiler.

I dag tager vi fotos som aldrig før med mobiltelefonen og digitalkameraet, men de mange billeder kan være svære at overskue. For hvor er det nu lige, at det sjove billede fra tante Odas fødselsdag har gemt sig på computerens harddisk?

Med programmet Diamond SnapFind vil det være muligt at finde frem til det konkrete billede, og det kan ske ved at søge efter fotos af mennesker, som smiler og et dannebrogsflag, og der behøver ikke at være fortaget en indeksering af ens billeder forud for søgningen.

Det er altså ikke en tekstsøgning, som man kender det fra Google eller fra søgefunktionen i Windows. Det er derimod detaljerne i et billede, og ikke hvad filen hedder, der søges efter.

Ifølge Rahul Sukthankar kan programmet også finde fotos, der udelukkende indeholder bestemte farver og strukturer - det kan eksempelvis være en firkantet gave pakket ind i blåt papir. Mulighederne er mangfoldige, så længe man ved, hvad man er på jagt efter.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.