Billig IP-telefoni på mobilen fra november

Telia tilbyder fra 1. september en ny service, hvor mobiltelefonen kan koble sig på et trådløst netværk og foretage billige IP-opkald. Det lader sig gøre takket være UMA-teknologien.

Antallet af fastnettelefoner i Danmark er faldende, mens antallet af bredbåndsforbindelser og mobilabonnementer vokser og vokser. Den udfordring har telegiganten TeliaSonera, i Danmark bare kendt som Telia, besluttet at vende til en fordel.

Gennem det seneste halvanden år har Telia testet den såkaldte UMA-teknologi og er nu klar til at lancere IP-telefoni på mobilen i Danmark. Det sker officielt til september, med levering i november.

UMA-teknologien sikrer, at du, når du er hjemme, kan tale gratis via husets bredbåndsløsning – og via en normal mobil-forbindelse, når du er uden for hjemmets rækkevidde, som Telia opgiver til typisk 25-50 meter.

I hjemmets zone kommunikerer den specielle UMA-telefon med omverdenen via telefonens indbyggede WiFi-forbindelse og en bredbåndsløsning.

Det særligt smarte ved UMA-teknologien er, at overgangen sker usynligt for brugeren. Du kan derfor bevæge dig uden for hjemmezonens WiFi-dækning uden at miste samtalen. Hjemmezonen fungerer derfor i princippet som en ekstra mobilmast, og kun en diskret tone gør dig opmærksom på, at du nu ikke længere kan tale til den billige IP-takst.

Priser fra 149 kroner om måneden
Prisen bliver for den lille Home Free løsning til to personer 149 kroner om måneden – og for den store løsning med op til fem brugere er prisen 199 kroner om måneden. Med i prisen får du fri telefoni til samtlige fastnetnumre i Danmark samt en trådløs router. Routeren er åben og kan derfor også konfigureres til at blive brugt med husstandens pc’ere.

Oveni prisen skal du desuden lægge en oprettelse på 199 kroner samt 499 kroner for en UMA-mobiltelefon sammen med abonnementet. I første omgang kan Telia kun levere slider-telefonen Samsung P200, men på sigt kommer både Nokia 6136 og Motorola A910.

Derudover er det muligt at tilkøbe fri viderestilling fra hjemmebasen til din mobiltelefon for 50 kroner om måneden, samt for 80 kroner om måneden at få fri telefoni til fastnetnumre i 22 lande, blandt andet USA og Australien. Samtidig kan venner ringe til dig til fastnettakst, mens familien i hjemmezonen ringer gratis ud til fastnetnumre.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.