Billig IP-telefoni på mobilen fra november

Telia tilbyder fra 1. september en ny service, hvor mobiltelefonen kan koble sig på et trådløst netværk og foretage billige IP-opkald. Det lader sig gøre takket være UMA-teknologien.

Billig IP-telefoni på mobilen fra november

Antallet af fastnettelefoner i Danmark er faldende, mens antallet af bredbåndsforbindelser og mobilabonnementer vokser og vokser. Den udfordring har telegiganten TeliaSonera, i Danmark bare kendt som Telia, besluttet at vende til en fordel.

Gennem det seneste halvanden år har Telia testet den såkaldte UMA-teknologi og er nu klar til at lancere IP-telefoni på mobilen i Danmark. Det sker officielt til september, med levering i november.

UMA-teknologien sikrer, at du, når du er hjemme, kan tale gratis via husets bredbåndsløsning – og via en normal mobil-forbindelse, når du er uden for hjemmets rækkevidde, som Telia opgiver til typisk 25-50 meter.

I hjemmets zone kommunikerer den specielle UMA-telefon med omverdenen via telefonens indbyggede WiFi-forbindelse og en bredbåndsløsning.

Det særligt smarte ved UMA-teknologien er, at overgangen sker usynligt for brugeren. Du kan derfor bevæge dig uden for hjemmezonens WiFi-dækning uden at miste samtalen. Hjemmezonen fungerer derfor i princippet som en ekstra mobilmast, og kun en diskret tone gør dig opmærksom på, at du nu ikke længere kan tale til den billige IP-takst.

Priser fra 149 kroner om måneden

Prisen bliver for den lille Home Free løsning til to personer 149 kroner om måneden – og for den store løsning med op til fem brugere er prisen 199 kroner om måneden. Med i prisen får du fri telefoni til samtlige fastnetnumre i Danmark samt en trådløs router. Routeren er åben og kan derfor også konfigureres til at blive brugt med husstandens pc’ere.

Oveni prisen skal du desuden lægge en oprettelse på 199 kroner samt 499 kroner for en UMA-mobiltelefon sammen med abonnementet. I første omgang kan Telia kun levere slider-telefonen Samsung P200, men på sigt kommer både Nokia 6136 og Motorola A910.

Derudover er det muligt at tilkøbe fri viderestilling fra hjemmebasen til din mobiltelefon for 50 kroner om måneden, samt for 80 kroner om måneden at få fri telefoni til fastnetnumre i 22 lande, blandt andet USA og Australien. Samtidig kan venner ringe til dig til fastnettakst, mens familien i hjemmezonen ringer gratis ud til fastnetnumre.

Bredbånd obligatorisk

Ud over UMA-udgifterne skal du desuden have en bredbåndsløsning. Her tilbyder Telia en række samletilbud med pæn rabat, men vil du hellere anvende din eksisterende løsning fra eksempelvis TDC, Tele2 eller Fullrat, understøtter Home Free også det. Eneste forskel er, at Telia ikke garanterer samtalens kvalitet.

Produktet er rettet mod familien og en bolig. Du er derfor bundet til at have din Home Free-løsning ét sted, hvor routeren står og kan derfor ikke sætte en ekstra router op i sommerhuset eller i firmaet. Vicedirektør Peter Bredgaard fra Telia Danmark var dog ved lanceringen ikke helt afvisende over for at åbne op for muligheden for at tilkøbe flere bokse og opkoblingssteder, hvis der er kunder nok, som efterspørger det.

Ud over billig og nem telefoni indeholder Home Free desuden elementer som en fælles telefonsvarer, én samlet regning, samt viderestilling til udvalgte numre.

Kun én UMA-telefon tilgængelig

Desværre skal en telefon fødes med UMA-teknologien fra starten af og det betyder at softwaren ikke bare kan installeres på eksisterende telefoner med WiFi, som eksempelvis Nokias N-serie eller de populære Qtek-telefoner. Dermed er udvalget af UMA-telefoner i første omgang ret begrænset.
Telias test viser, at en UMA-telefon holder op til halvanden dag på en opladning.

Home Free kan bestilles via www.telia.dk eller Telias butikker fra d. 1. september - til levering i november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere