Nu kommer HD-kanalerne

Canal Digital opruster og vil i 2007 tilbyde op mod ti forskellige HD-kanaler. Dermed kommer ens dyrt indkøbte fladsskærms-tv endelig til sin ret.

Indtil nu har det været sparsomt med tv-kanaler, der viser udsendelser i HD (high definition). Det vil Canal Digital dog lave om på, og det skal få seerne til at spærre øjnene op i det kommende år:

- Lige nu forhandler vi med en række udbydere, og vi regner med at tilbyde op mod ti HD-kanaler i løbet af 2007, fortæller Jens B. Arnesen, administrerende direktør for Canal Digital.

Han vil ikke ud med, hvem der forhandles med i øjeblikket, men det drejer sig om kanaler, der viser sport, dokumentarudsendelser og film.

Allerede i dag kan Canal Digitals kunder se kanaler som Discovery HD, underholdningskanalen VOOM HD og filmkanalen Canal+ HD, hvor alle udsendelser er i high definition.

Den gode HD-kvalitet kan retfærdiggøre ens dyrt indkøbte fladsskærms-tv, der netop er designet til at vise krystalklare billeder, hvis tv-signalet tillader det.

En samlet pakke med alle de nye HD-kanaler fra Canal Digital vil koste omkring 89 kroner om måneden.

Sporten sparker gang i HD
Ud over de nye HD-kanaler er der godt nyt for sportsfanatikerne, da TV 2 i samarbejde med Canal Digital er blevet enige om at sende alle 31 fodboldkampe fra EM i 2008 i HD-kvalitet, ligesom det var tilfældet med VM-slutrunden denne sommer.

Og noget kan tyde på, at sommeren 2008 bliver det helt store HD-gennembrud herhjemme. For der sættes OL i gang i den kinesiske hovedstad Beijing, og den gigantiske sportsbegivenhed optages udelukkende i HD.

DR og TV 2 får HD-rettighederne med i købet, når de sender fra de olympiske lege, men da ingen af tv-kanalerne sender i high definition endnu, kan det meget muligt blive Canal Digital, som får lov at vise sportsudøverne i HD.

Netop sportsudsendelser har været med til at drive HD-kanaler frem i udlandet, og Danmark halter langt bagefter lande som USA og Japan, når det gælder udbredelsen af HD. Alene i Japan sendes 80 procent af alle udsendelser i high definition, og i 2011 forventes det, at samtlige programmer er i HD.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.