TDC lancerer IP-tv

I starten af 2007 lancerer TDC IP-tv til alle danske husstande, der kan få 4 Mbit ADSL. Boksen er fra Kiss, softwaren er fra Microsoft, og kanalerne er dem, du kender fra TDC's kabel-tv.

Bor du på en vej uden nedgravet kabel-tv, og synes du, at satelllit-paraboler er frygtelig grimme, så er der håb for dig.

I starten af 2007 ruller TDC nemlig en komplet IP-tv pakke ud til kunderne. Med i pakken er der, ud over IP-tv, også harddiskoptager, filmbibliotek samt bredbåndsforbindelse.

For at kunne modtage IP-tv kanalerne kræver det en settop-boks, som i dette tilfælde også fungerer som en harddiskoptager.

Boksens software er fra Microsoft og minder ret meget om Microsofts Media Center-pakke. Det valg har TDC taget på grund af brugervenligheden og hastigheden. Selve boksen er fra det tidligere danske KISS, som nu er et varemærke under den store Cisco-koncern.

I boksen er der en harddisk, så sammen med det digitale tv får du også de funktioner, som følger med en harddisk-optager.

Der er endnu ingen oplysninger om størrelsen på harddisken. Dog kunne TDC oplyse, at boksen understøtter HD-tv, og at den mulighed kan blive brugt, når der bliver flere HD-tilgængelige kanaler.

På sigt kommer der også mindre bokse kun med tuner-funktioner, men ved lanceringen kan man kun få en boks. Det betyder, at hvis du vil se forskellige kanaler flere steder i huset, så kræver det, at du køber en ekstra boks med harddisk.

Lej en video på nettet
Ud over streamet IP-tv tilbyder TDC også video-on-demand - altå direkte køb af spillefilm. Her er aftalen lavet med Nordisk Film, hvilket betyder, at det udelukkende er Nordisk Films titler, som bliver udbudt.

PC World fik demonstreret IP-tv løsningen og kan skrive under på, at kvaliteten er på højde med kabel-tv, som vi kender det i dag.

TDC oplyser, at tv-forbindelsen kræver cirka 2,5 Mbit, så du skal være en kunde, som minimum har mulighed for at få en 4 eller 8 Mbit løsning i dag.

Samtidig kræver produktet, at du er bredbåndskunde hos TDC. Men PC World skønner, at det nok også er indholdsleverandørerne, som holder igen. For de ønsker kontrol over, hvem der modtager indholdet, og hvad der sker med det.

Derfor kommer vi ikke til at se virtuelle kabeltv-selskaber, som vi kender det inden for mobil-markedet, hvor selskaber lejer sig ind på andres kabler.

Derfor kan du heller ikke tage TDC's nyeste IP-tv produkt med i sommerhuset, for boksen er bundet til en bestemt opkobling, eksempelvis i dit hjem.

Ifølge TDC's direktør for Totalløsninger, Gert Rieder, så bliver der op til cirka 30 kanaler i den store pakke. Der bliver ikke mulighed for at sortere kanaler fra, og det skyldes, at producenterne pakker kanalerne, når de skal sælges, samt at det reducerer kompleksiteten over for kunderne.

TDC regner med, at produktet lanceres i starten af det nye år, og selv om der ikke er oplysninger om prisen endnu, mener TDC, at prisen vil matche allerede eksisterende priser.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.