Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Musikmobil til kanonpris

Med Xpress Music serien er Nokia begyndt at spytte musikmobiler ud i budgetklassen.

Musikmobil til kanonpris

Nokia 5300 har en forkert pris.

En musikmobil med dens funktioner burde koste omkring 2.500 kroner, men den sælges tusind kroner billigere.

Om dette er et forsøg på knække Sony Ericsson ved hjælp af lav prissætning, eller om det er et forvarsel om at musikmobiler bliver meget billigere vides ikke.
Men ét er sikkert 5300 giver rigtig meget for pengene.

Det fikse gummierede udseende med indstøbte knapper til at styre musikken giver telefonen et sportligt udtryk og man tror derfor, at telefonen er stød- og vandtæt. Men det må ikke lade sig narre af, så pas på mobilen.

Bagpå er der et kamera med 1,3 megapixels, som er okay prisen taget i betragning, men så heller ikke mere.. Skærmen er er QVGA, hvilket er en kvalitet man normalt kun finder i dyrere mobiler.

Mini-USB er en god ting

Der er en Mini-usb indgang, så man hurtigt kan overføre dato og har optimal kompabilitet, hvor end man befinder sig.

Der er også en 2,5 millimeter hovedtelefonudgang. Men ønsker at bruge andre øretelefoner end de, der leveres med, så følger en adaptor med, så almindelig minijack-telefoner kan bruges.

Menuen er Nokias gamle 40-system. Nokia har dog piftet systemet lidt op, men følelsen er stadig som i 2003.

Musikafspillerens funktioner er er rimelig simple. Lyden er i orden, men den kan ikke måle sig med de bedre MP3-afspillere på markedet.

Telefonen har også funktionen "Tryk og tal" så man i bedste walkie-talkie stil kan bruge den til at chatte med kolleger, venner og familie med et enkelt tastetryk. Og så er der en udmærket FM-radio indbygget.

Telefonen har kun sølle fem megabyte hukommelse, men kommer heldigvis med et Micro-SD kort på 256 megabyte. Desværre skal man fjerne batteriet, hvis man vil tage Micro-SD kortet ud. Men det gør ikke så meget, da løsningen med mini-USB gør, at telefonen reelt er en hurtig kortlæser.

Alt i alt er Nokia 5300 Xpress Music et fornuftigt køb. Skærmen, radioen og musikfunktionerne gør at mobilen burde være dyrere. Samtidig er lyden god, både når det gælder tale og musik.

Nokia 5300 Xpress Music er en rigtig fin telefon til alle unge med få lommepenge og stor musikinteresse – og også for alle andre.

Så karakteren ender på fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere