Logitech Cordless Desktop Wave

I dag lancerer Logitech et ergonomisk tastatur, som også skulle kunne anvendes af andre end inkarnerede ti-finger skribenter. PC World har prøvet tastaturet på egen krop og vurderer, om dén påstand holder vand.

Da der skulle vælges tilvalgsfag i folkeskolen, hoppede jeg på elektronikholdet og droppede alle tanker om maskinskrivningsklassen. I bakspejlet måske ikke den klogeste beslutning.

I dag skriver jeg nemlig med et temmelig bizart to-fingersystem, hvor højre og venstre hånd krydser over hinanden i sindrige mønstre. For eksempel betjener højre hånd både e- og x-tasten, der begge ligger langt til venstre på tastaturet.

Det er umuligt at vænne sig af med. Til gengæld kan jeg svinge en loddekolbe.

Nu skal denne anmeldelse ikke ende i navlepilleri. Men historien forklarer, hvorfor det har været umuligt for undertegnede at vænne sig til ergonomiske tastaturer.

Med tastaturet, der er den ene del af Logitech Cordless Desktop Wave, var der imidlertid håb forude. Modsat eksempelvis de skarpest vinklede ergo-tastaturer fra Microsoft, holder Wave en mere regulær facon, hvor der ikke er givet køb på det traditionelle layout.

Forskellen sidder i profilen
Set ovenfra adskiller Wave sig nemlig ikke stort fra flere andre, nyere tastaturprodukter med sin svage bue, der afspejler, at brugeren har størst rækkevidde på flankerne, mens tasterne midt på tastaturet sidder tættere på. Godt tænkt, men altså ikke enestående.

Mere specielt er tastaturets profil, der set forfra ligner en bølge. Heraf navnet. Dette skulle ligeledes gøre hændernes vandring mere bekvem, så du forebygger kontorsmerter i nakke og skulder.

Ligeledes hævdede en Logitech-designer på et nyligt pressemøde, at tastaturet skulle være langt lettere at vænne sig til end de mere fantasifulde ergonomiske frembringelser. Også selv om du ikke er ti-fingerskribent af den gamle skole.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.