Logitech Cordless Desktop Wave

I dag lancerer Logitech et ergonomisk tastatur, som også skulle kunne anvendes af andre end inkarnerede ti-finger skribenter. PC World har prøvet tastaturet på egen krop og vurderer, om dén påstand holder vand.

Da der skulle vælges tilvalgsfag i folkeskolen, hoppede jeg på elektronikholdet og droppede alle tanker om maskinskrivningsklassen. I bakspejlet måske ikke den klogeste beslutning.

I dag skriver jeg nemlig med et temmelig bizart to-fingersystem, hvor højre og venstre hånd krydser over hinanden i sindrige mønstre. For eksempel betjener højre hånd både e- og x-tasten, der begge ligger langt til venstre på tastaturet.

Det er umuligt at vænne sig af med. Til gengæld kan jeg svinge en loddekolbe.

Nu skal denne anmeldelse ikke ende i navlepilleri. Men historien forklarer, hvorfor det har været umuligt for undertegnede at vænne sig til ergonomiske tastaturer.

Med tastaturet, der er den ene del af Logitech Cordless Desktop Wave, var der imidlertid håb forude. Modsat eksempelvis de skarpest vinklede ergo-tastaturer fra Microsoft, holder Wave en mere regulær facon, hvor der ikke er givet køb på det traditionelle layout.

Forskellen sidder i profilen
Set ovenfra adskiller Wave sig nemlig ikke stort fra flere andre, nyere tastaturprodukter med sin svage bue, der afspejler, at brugeren har størst rækkevidde på flankerne, mens tasterne midt på tastaturet sidder tættere på. Godt tænkt, men altså ikke enestående.

Mere specielt er tastaturets profil, der set forfra ligner en bølge. Heraf navnet. Dette skulle ligeledes gøre hændernes vandring mere bekvem, så du forebygger kontorsmerter i nakke og skulder.

Ligeledes hævdede en Logitech-designer på et nyligt pressemøde, at tastaturet skulle være langt lettere at vænne sig til end de mere fantasifulde ergonomiske frembringelser. Også selv om du ikke er ti-fingerskribent af den gamle skole.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.