HP får elendig GPS-debut

HP’s første rigtige GPS-navigator, iPAQ 314, ser godt ud på papiret, men skuffer i vores test. Læs her hvad der er galt med navigatoren.

For ikke mange år siden sad der en HP iPAQ 2210 i rigtig mange forruder på danske biler.

HP formåede nemlig at bringe avanceret GPS-navigation ud til folket med en pakke bestående af PDA, kabel-GPS og TomTom-software. Prisen var 4.000 kroner, og det gav enorm succes.

Siden har de dedikerede GPS’er overtaget markedet fra PDA-løsningerne, og så røg HP ud af GPS-markedet. Først nu forsøger de sig igen med en egentlig GPS-navigator, der som den første i den nye iPAQ-serie er kommet ud i de danske butikker.

HP iPAQ 314 har nogle pæne specifikationer, og vi så meget frem til at teste GPS'en, da vi hørte om den første gang. Men vores forventninger blev desværre ikke indfriet.

Pæn indpakning
HP iPAQ 314 har en 4,3 tommer stor skærm med en flot opløsning på hele 800x480 pixels (WVGA). Den har Bluetooth til håndfri mobil, to gigabyte hukommelse og mulighed for at udvide med SD-kort.

Maskinen fylder 18,2 x 110,2 x 86,8 millimeter og vejer 187 gram. Det er alt sammen ganske udmærket og efterhånden standard.

Hvad der til gengæld ikke er helt ordinært er den indre bestykning. På hardware-siden har HP nemlig smidt en processor på hele 600 MHz i iPAQ’en.

Normalt betyder hastighed ikke det store på GPS’er, hvor 400 MHz hidtil har været det højeste, vi er stødt på. Men flere MHz skulle naturligvis gøre ruteberegningerne endnu hurtigere.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få arkitekturen på plads uden omfattende specialtilpasninger eller kodefærdigheder
I dette whitepaper får du en indsigt i KMDs WorkZone informationsplatform til private og offentlige virksomheder. Med WorkZone kan du modellere din specialiserede forretningsunderstøttelse entitet for entitet, opgave for opgave, proces for proces, så informationsarkitekturen flugter meget præcist med krav og ønsker. Og fordi KMD WorkZone er baseret på standardkomponenter og bliver driftet af KMD, er der altid styr på sikkerhed, governance og compliance. Dette whitepaper beskriver, hvordan KMD WorkZone fungerer som navet i en samlet informationsarkitektur på tværs af systemlandskabet og de enkelte fagløsninger. KMD WorkZone til understøttelse af eksempelvis Case Management, Records Management, Content Management, Contract Lifecycle Management og en række andre datadiscipliner uden behov for omfattende analyse, modellering eller konfigurationsprojekter.