Lækkert luksus-tastatur fra Microsoft

Wireless Entertainment Desktop 8000 er noget af det mest lækre, vi har set fra Microsoft. Desværre er den medfølgende mus langt fra det hurtigste dyr på skrivebordet, og tastaturet er ikke helt nemt at vænne sig til.

Lækkert luksus-tastatur fra Microsoft

Klik-klik-klik. Lyden er lav, når der tastes løs på Wireless Entertainment Desktop 8000, der er Microsofts bud på et tastatur i luksusklassen. Det er udset til at tage kampen op mod giganten Logitech, der længe har hittet med designfrækkerten Logitech diNovo Edge.

Den stille atmosfære, som Microsofts tastatur skaber, kan dog hurtigt blive afbrudt, fordi brugeren slynger eder og forbandelser rundt om sig, hver gang der trykkes forkert.

Og det sker desværre tit, når man forsøger at komme ind på livet af Wireless Entertainment Desktop 8000. Tastaturet er designet i en let bue, der kunne minde lidt om en flyvinge, og det betyder, at tasterne også står en anelse på skrå. Nogle taster er større end andre, og der skal ikke meget til, før det går grueligt galt med skriveriet.

Selv om undertegnede skriver blindskrift og bruger alle ti fingre, måtte der kigges ned flere gange, fordi der ganske enkelt opstod alt for mange slåfejl. Især placeringen af punktummet er irriterende og svær at ramme – i stedet får komma-tasten ofte fejlagtigt et dask, når det skal gå stærkt.

En anden spøjs placering er Windows-tasten, som ligger under mellemrums-tasten. Det er naturligvis smart, så man undgår at ramme den, når man banker løs på tastaturet i heftige skydespil.

Desværre gør placeringen det også lidt besværligt at bruge den som genvejstast. Et eksempel er favoritgenvejen Windows-tast + D – der giver direkte adgang til skrivebordet, selv om du har (alt for) mange åbne vinduer. På almindelige tastaturer ligger de to taster tæt ved hinanden, men med Wireless Entertainment Desktop 8000 skal man bruge lidt fingerakrobatik, før det lykkes.

Flot design

Microsoft skal dog have ros for designet, som er usædvanligt pænt, når man tænker på, at det er softwaregiganten, som har snedkereret hardwaren. Det er ikke særlig højt og ligger dermed fladt på skrivebordet, og pænt ser det ud i sine sølvgrå nuancer.

En anden lækker detalje er, at tasterne er baggrundsbelyste. Hvis du befinder dig i et rum med sparsom belysning, vil tastaturet sørge for at give lys i tasterne, som dermed er lettere af aflæse. Smart.

Der er ingen tvivl om, at Microsoft har forsøgt at skabe et tastatur, der også vil se pænt ud i en stue. Meningen er, at konen ikke skal flippe ud, hvis du sætter dig med Wireless Entertainment Desktop i sofaen og vil styre computeren eller mediecentret, der forbundet til fjernsynet i stuen.

Det sker via en trådløs Bluetooth-forbindelse, der rækker ti meter. Tastaturet har flere genvejstaster, blandt andet til Gadgets-funktionen i Windows Vista, men mest smart er muligheden for at styre musen.

Det fungerer lidt, som man kender det fra bærbare computere, altså en form for touchpad. Styringen er forholdsvis let, og der er også knapper, som simulerer højre- og venstre-museklik.

En ordentlig skraber

For at skabe et så pænt design som muligt er det numeriske tastatur afgået ved døden. Det vil få regnedrenge og Excell-fanatikere til at gå i sort, da indtastning af mange tal uden tvivl vil være en besværlig opgave uden. De fleste andre kan glæde sig over, at tastaturet er lidt mindre end et traditionelt keyboard.

Selv om du kan styre cursoren via tastaturet, medfølger alligevel en mus, men det er langt fra det hurtigste dyr på skrivebordet. Den er ligeledes forbundet til computeren via Bluetooth, men vi oplevede flere gange dagligt, at den tog sig en ordentlig skraber. Det betød, at musen reagerede med op mod et sekunds forsinkelse, hvis den ikke havde været i brug et stykke tid. Det er en skavank, som er til at leve med, men helt smart er det ikke.

Scrollhjulet er heller ikke ligefrem det, som man kan betegne som luksus. Det er udført i gennemsigtigt plastic, og det er sløvt som en cykelrytter uden doping. Vær parat til at sende din højre pegefinger på pension, hvis du dagligt scroller ned igennem mange websider.

Efter flere dages brug valgt vi at aflive musen og erstatte den med en anden og mere frisk en af slagsen fra Logitech.

Logitech stadig favorit

Alt i alt er Wireless Entertainment Desktop 8000 et udmærket tastatur, hvis du er på jagt efter noget, som skal se flot ud på dit skrivebord – eller sofabord.

Det er dog ikke optimalt, hvis du regner med at skrive murstensromaner, medmindre du er ligeglad med at fylde bogen med slåfejl i stor stil.

Vi har tidligere anmeldt lillebror Wireless Entertainment Desktop 7000, og hvis valget skulle stå mellem de to, er der ingen tvivl: Vi ville vælge 8000. Prisen er med 1.999 kroner godt nok i den dyre ende, men så får du også baggrundsbelyste taster og et pænere design.

Over for konkurrenten Logitech diNovo Edge kommer Desktop 8000 dog til kort. Vi vil stadig foretrække at sidde med Logitechs tastatur, der fremstår mere stilrent og endda til en væsentlig lavere pris.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere