Intel går i atomer med ny miniprocessor

Med Atom-processoren, som er mindre end hovedet på en USB-nøgle, vil Intel bane vejen for kraftige minicomputere. Med en fart på op til 1,86 gigahertz og en strømforbrug på under tre watt er der lagt op til små kraftværker.

SHANGHAI: Mens processerne til din desktop bliver både dual-, quad- og octocore, så bevæger udviklingen sig også en anden vej.

Intels Atom-processor, som i dag blev præsenteret på IDF, er tiltænkt rollen som den mikroskopiske motor i den mobile revolution.

Det er ellers ikke mange år siden, at Intel solgte deres Xscale-produktion. Med modeller, blandt andet HPs populære Ipaq-serie, på op til 624 megahertz var de ellers tiltænkt rollen som motoren i fremtidens små enheder. Men Intel havde andre planer, hvilket blev præsenteret på IDF i Shanghai i dag.

Bruger under 3 watt

Mens vi endnu ikke har haft mulighed for at prøve enheder baseret på Atom-processoren, der før gik under kodenavnet Silverthorne, så imponerer specifikationerne. Strømforbruget er således under 2,4 watt, hvilket skal sammenlignes med, at mange desktopprocessorer i dag bruger 35 til 50 watt.

Samtidig kan Atom leveres i hastigheder mellem 800 megahertz og 1,86 gigahertz. Bushastigheden, som bestemmer, hvor hurtigt der kommunikeres med resten af minimaskinen, bliver på 533 eller 400 megahertz, alt efter hvad selve producenten ønsker.

Du skal da heller ikke regne med at købe Atom-processoren i løs vægt lige med det samme. I første omgang er det firmaer som Asus, Toshiba og Lenovo, som kan præsentere små, mobile enheder med Atomer inden i. Men mon ikke entusiaster på sigt kan få adgang til selv at bygge de meget små og strømbesparende maskiner?

På IDF i Shanghai var en række af de færdigsamlede modeller klar, men det var ikke klart, hvilke og hvornår de kan komme ud på det danske marked.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere