Bakspejl med Bluetooth

Et nyt bakspejl fra tyske Seecode har indbygget håndfri til mobilen. Idéen er god og kvaliteten i orden. Men prisen får os til at slå i bakgear.

Bakspejl med Bluetooth

Man må ikke tale i håndholdt mobiltelefon, når man kører i bil. Kan man ikke vente, så må man investere i et headset eller en anden anordning, som gør det muligt at føre en samtale, uden man bruger hænderne.

Man kan løse problemet med et headset, en moderne GPS-navigator med indbygget Bluetooth eller med tyske Seecodes nye Vossor PhoneBook.

Vossor er i bund og grund et ganske almindeligt bakspejl, som har indbygget mikrofon og højtaler og som forbindes til en mobiltelefon trådløst via Bluetooth.

Spejlet monteres med et par stramme klips på det nuværende bakspejl, og umiddelbart bemærker man ikke noget særligt, før man kommer tæt på og kan se de små knapper, som er placeret midtfor under spejlet.

Samtidig kan man ane et felt midt på spejlet, som skiller sig ud. Dette er det indbyggede display, som kun kan ses, når der er aktivitet, dvs. eksempelvis vises nummeret, når man bliver ringet op, ligesom man kan bruge det til at navigere rundt i den sparsomme menu.

Skrue temmelig højt op

Den fysiske installation af spejlet tog under to minutter, og det samme gjorde forbindelsen mellem Vossor og vores test-telefon, en HTC S730.

Man skulle blot følge vejledningen og parre de to enheder med standard-pinkoden, ”0000” - så er man klar til at køre af sted og tale løs.

Bakspejlet i en bil er jo ret afgørende, og derfor er det vigtigt, at kvaliteten af selve spejlet er i orden. Vi oplevede ikke problemer med slør eller genskær – selv ikke i den skarpe forårssol.

Dog var spejlglasset noget mørkt, men ikke på nogen måder generende. Vi har kørt rundt med spejlet i flere dage, og for det meste lægger man slet ikke mærke til det.

Til gengæld bemærker man lydkvaliteten, som naturligvis er afgørende. Vores test blev gennemført ved forskellige hastigheder, og generelt var vi godt tilfredse med volumen.

Det er muligt at skrue temmelig højt op, så vi havde ingen problemer med at høre, hvad der blev sagt. Det samme gjorde sig gældende i den anden ende, hvor der heller ikke blev klaget over lydkvaliteten.

Bladre i spejlets menu

De indbyggede mikrofoner sorterer en del af baggrundsstøjen fra, og det giver et fint lydbillede. Dog kunne man ikke undgå at bemærke, at lyden var en smule metallisk – både i den ene og anden ende af samtalen.

En af de smarte funktioner i Vossor er muligheden for at synkronisere telefonbogen i telefonen med spejlet. På den måde kan man se navnet på den, der ringer op, i det lille display på spejlet.

Man kan også bladre i spejlets menu og finde navnet på den, man ønsker at ringe op, uden overhovedet at have taget telefonen op af tasken.

Desværre lykkedes det os ikke at synkronisere telefonbogen i vores HTC S730 med Vossor-spejlet. Vi har oplevet samme fejl med andre HTC-modeller, når vi har forsøgt at synkronisere dem med eksempelvis GPS’er, så vi vælger at tro, at fejlen ligger hos HTC og ikke hos Vossor-spejlet.

Vossor-spejlet kræver naturligvis strøm. Der er indbygget et batteri, som ifølge producenten holder til 10 timers aktiv samtale eller 200 timer standby.

Oplader til 12V

Der medfølger også en oplader til spejlet til 12V, som sættes direkte til bilens cigartænder. Desværre følger der ikke en lader med til 220V, så man kan ikke lade spejlet op hjemmefra.

I vores test var det et problem, da det betød, at vi måtte koble GPS’en fra, når spejlet skulle lades op. Mange GPS’er kræver, at de er tilsluttet strøm, hvis de skal modtage trafikmeddelelser over TMC.

Løsningen for os var at købe en lille splitter, så man kan tilslutte to kabler til cigartænderen, men det havde været mere oplagt, hvis Vossor havde anvendt et standard mini-USB-stik til opladning af batteriet.

Seecode Vossor løser opgaven ganske udmærket; de påpegede fejl og mangler er i småtingskategorien. Til gengæld skal man have pengepungen i orden. Det koster nemlig 1.199 kroner at få det avancerede bakspejl.

Sammenlignet med et almindeligt Bluetooth-headset er det en del, men der findes også såkaldte ”carkits”, som koster væsentligt mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere