Nem internetadgang med Turbo-3G og WiFi

Med Huawei e960 kan du, hos teleselskabet 3, dele din hurtige Turbo-3G forbindelse via WiFi. Vi har haft kombinationen af 3G-modem og WiFi-router med på en køretur. Se her hvordan det gik.

Nem internetadgang med Turbo-3G og Wifi

Der er ikke noget mere tomt end at medbringe en computer til et sted uden internetforbindelse. Faktisk kan det være så tomt, at det ikke er længe siden vi spurgte læserne hvad man egentligt lavede med computere, dengang før internettet blev så udbredt.

Heldigvis betyder kombinationen af faldende data-priser hos teleselskaberne og en bedre dækning for højhastighedsforbindelser via mobilteknologien, at du ikke behøver at tænke over nettet - det er der bare.

Det er den tankegang, som har drevet teknikerne bag Huaweis e960 trådløse router med indbygget Turbo-3G teknologi, også kendt som HSDPA.

Kort forklaret er der tale om en traditionel 802.11g router i komptaktformat og med fire ethernet-stik. Forskellen fra en almindelige trådløs router og e960 er, at denne lille enhed samtidig er udstyret med et Turbo-3G modem, som understøtter op til 7,2 Mbps via 3’s netværk.

Positiv oplevelse rundt i landet

Vi havde e960 med rundt i landet på en nylig rundrejse, og mens enheden selvfølgelig ikke fungerer bedre end det telenet, som den er tilsluttet, så var det en positiv oplevelse.

Selve opsætningen af e960 tager omkring fem minutter og er fint hjulpet af den lille danske brochure, der medfølger i kassen.

Vi valgte at fastholde sikkerheden ved at kræve PIN-kode godkendelse, hver gang vores e960 havde været slukket, hvilket blot kræver, at du lige logger ind på routerens webinterface og skriver PIN-koden ved ny opstart. Samtidig sikrede vi den trådløse forbindelse med WPA-krypteringen.

Begge dele gik uden problemer, samtidig med at dækningen fungerede fint - måske endda en smule bedre end vores normale USB-modem fra 3. Samtidig var WiFi-dækningen god, grænsende til meget god.

Lille kasse uden behov for 220V

Vægten for e960 er på lige omkring 500 gram, men dertil skal du eventuelt tillægge strømforsyningen til 220V.

Du kan dog også vælge for forsyne e960 med strøm via USB-kablet, hvilket kræver to ledige USB-porte i din pc. Dermed bliver løsningen helt mobil og kan for eksempel bruges i en bil eller andre steder. Bare du ikke prøver på at overhale os, mens du opsætter dit trådløse netværk, tak.

Alt i alt var vi meget glade for e960, som er en ideel løsning ved flere computere. Således havde vi, i det sommerhus som vi testede i, to bærbare computere og en smartphone koblet til 3’s net via WiFi uden problemer.

Routeren er dog, til brugere med kun én maskine, lidt mere klodset og dyr end det traditionelle USB-modem. Men har du ambitionen om at dele de nye smarte Turbo-3G forbindelser med andre uden at skulle aflevere din pc med i købet, så ville vi alvorligt overveje en løsning, som e960 repræsenterer.

Også WiFi-løsning til USB-modemet

Der findes dog i dag også en anden løsning, blandt andet D-links DIR-451, som er baseret på, at du tilslutter dit eksisterende USB-modem til den trådløse router. Du kan læse vores anmeldelse af DIR-451 her. Du kan se aktuelle priser på dir-451 her.

Prisen for e960 uden abonnement er på 3’s hjemmeside cirka 2.500 kroner, mens et privatabonnement til 299 kroner om måneden kan nedbringe prisen til knapt 1.000 kroner. Erhvervskunder hos 3, som har længere bindingsperioder, kan nedbringe prisen yderligere. Hold selv øje med 3’s hjemmeside for kampagner og tilbud.

Du kan også finde den aktuelle pris på e960 i PC Worlds Pristjek.

Læs mere om e960 hos producenten Huawei her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere