MBN Praktikant
12. august 2020 - 21:49 Der er 5 kommentarer

Ville I ansætte en med min profil?

Hej alle

Jeg har et spørgsmål, til alle jer der sidder I højere stillinger i IT-virksomheder, eller alle jer der er iværksættere, og som før eller siden har/skal ansætte folk.

Jeg har et stort flair for IT, og har altid elsket at være lidt af en nørd. Jeg er dog altid blevet frarådet at vælge en karrierer inden for IT (Fordi: Sådan en uddannelse får du ikke job med).

nu står jeg så i den situation, at jeg næsten er færdig med min uddannelse som bygningskonstruktør, og jeg kan mærke, at det stadig er IT der trækker - jeg brænder for det.

For så at undgå at skulle starte helt forfra med 3 nye år for en bachelor, har jeg fundet en uddannelse på IT-universitetet som vil lade mig søge ind med min nuværende uddannelse (Cand.it i Digital Innovation and Management).

mit spørgsmål lyder på, om man i branchen ville ansætte folk med en lidt alternativ bachelor, men med den rigtige kandidat?

TL:DR;
Ville I ansætte en cand.it fra IT-universitetet med en alternativ bachelor (Bygningskonstruktør) som IT-konsulent eller lign.?
ejvindh Professor
13. august 2020 - 10:19 #1
Nu har jeg ikke profilen på, at være ham, der skal ansætte. Så tag det ikke for mere end det er.

Men min erfaring er, at det handler om at gøre sin forskellighed til en styrke i stedet for en svaghed. Så hvis du får en lidt alternativ uddannelse, så vil der være jobs, hvor du er en mindre åbenlys kandidat (f.eks. til at programmere hjemmesider el.lign), hvorimod der vil være jobs, hvor du er særlig stærk (jobs, hvor det er en fordel at kende til de fysiske forhold -- f.eks. programmering af maskiner, devices, osv).

I en ansøgningsproces er det jo ikke altid en fordel at falde i med alle de andre. Det er godt at skille sig ud -- hvis det vel at mærke er i en positiv retning ;)
17. august 2020 - 11:41 #2
Hej. En idé kunne være at oprette en profil på amino.dk og så spørge dér. Du får som regel svar indenfor 24 timer... God vind! Jørgen
a3-seo.dk Guru
18. august 2020 - 07:23 #3
Om man ville ansætte en med din profil?

Kommer lidt an på om der er behov for en, med den profil!!!
Jeg selv har ansat mange mennesker over årene - og en ting jeg aldrig har kigget på, er deres uddannelsesbeviser.

Det vigtigste, er at have evnen, og ikke mindst lysten, til at løse det aktuelle behov, virksomheden har "Nu og her". Samt kunne tilpasse sig og ønske, at løse fremtidige behov virksomheden får.

Tror det var Hannover der skrev:
"Hvis du siger, du er færdig udlært!
Så er du mere færdig, end du er udlært".

Så hurtigt som IT branchen bevæger sig, så drop uddannelserne og "dygtiggør dig selv" via nettet.

Lærer på disse uddannelser er allerede "oldtidsfund" (Dinosaurer) uden realitets sans - og læner sig op af "Færdig udlært".

Håber du finder noget du "brænder for" og ikke blot en ansættelse ....
21. september 2020 - 15:11 #4
Hej, kan du tænke dig at hjælpe mig med en hjemmeside. Godt betaling hvis det;)
Peddersn Novice
Skrevet i går kl. 10:08 #5
Hej MBN
Hvis du brænder for IT, så er det helt sikkert det du skal uanset.

Min personlige mening er at det er hvilke kvaliteter man besidder, ikke hvilken baggrund man har.

Med andre ord: Hvis du er god til dit arbejde, og der er et behov, så skal folk nok ville ansætte dig.
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.