Mbp Novice
13. januar 2021 - 10:00 Der er 9 kommentarer og
1 løsning

Tæl forskellige værdier i en sorteret liste

Hej

Jeg har en komplet liste med rigtig mange data. Dataene er listesorteret idet der - afhængig af formålet - kun er en del af dataen jeg skal bruge.

Jeg har brug for at vide hvor mange unikke værdier der er i én bestemt kolonne.

Jeg har forsøgt mig med både:

SUM(HVIS(FREKVENS(SAMMENLIGN(F54:F1668;F54:F1668;0);SAMMENLIGN(F54:F1668;F54:F1668;0))>0;1))

og

=SUMPRODUKT((F54:F1668<>"")/TÆL.HVIS(F54:F1668;F54:F1668&""))

De kommer begge med samme resultat, men på den komplette liste - og altså ikke "kun" på de sorterede data på min liste.

Nogen der ved, om det er umuligt med en funktion der kun tæller på de sorterede data på listen?

/Maria
madklub Forsker
13. januar 2021 - 10:20 #1
Hvis du har en nyere version af excel kan du bruge funktionen 'unik'.
(Den hedder 'unique' i den engelske udgave)
jens48 Ekspert
13. januar 2021 - 10:33 #2
Jeg har testet din nederste formel og den virker upåklageligt
Mbp Novice
13. januar 2021 - 10:41 #3
@madklubben - Det har jeg, men jeg synes ikke at UNIK-formlen giver mig det antal unikke værdier i kolonnen.

@jens48 - Den virker også her - men kun på den komplette liste. Jeg har ca. 1.700 tækker med data. Disse data har jeg så sorteret efter nogle kriterier (liste), så nogle data er valgt fra, og jeg kun har 300 kolonner tilbage. Hvis jeg bruger de to formler, som jeg har skrevet i mit oprindelige indlæg, så får jeg antallet af unikke værdier ud fra den komplette liste (selvom jeg har sorteret den) - altså ca. 700 unikke værdier (som vil passe, hvis det var på det komplette datasæt jeg ville have antallet).

Hvis det bare var en enkelt gang, jeg skulle bruge tallet (unikke værdier), så kunne jeg jo bare kopiere den kolonnen i den sorterede liste og så anvende formlen, men udfordringen er, at jeg skal bruge den mange gange i løbet af dagen (samme liste, men med forskellig sorteringskrav). Hvis det giver mening?
ebea Ekspert
13. januar 2021 - 11:09 #4
Du skal "indbygge" SUBTOTAL i din formel, hvorved du kan tælle unikke værdier i den filtrerede liste.
Mbp Novice
13. januar 2021 - 11:25 #5
@ebea - Tusind tak! Jeg har lige forsøgt at tilføje SUBTOTAL til min formel/funktion, men får fejl. Har du et bud på, hvordan jeg får den inkorporeret?
ebea Ekspert
13. januar 2021 - 11:27 #6
#5 - ja, det har jeg ;-)  men det ville være nemmere for mig, at få en opstilling af dine data, end at jeg selv skal sidde og lave en liste.
Så hvis du kan uploade en sådan, eller sende mig den, kan jeg lave din formel.
Mbp Novice
13. januar 2021 - 12:44 #7
@ebea - Tusind tak for det meget hjælpsomme tilbud - det er virkelig sødt af dig at tilbyde din hjælp på den måde.
Det er dog ikke muligt at sende filen, idet den kolonne, som jeg skal have talt unikke værdier i, indeholder personidentifikationsværdier.

Der er tale om kolonne F som i sin fulde liste indeholder værdier i række 2-3.000. Men mine filtreringer gør som oftes, at jeg kommer ned og have mellem 40-500 rækker, men hvor eks. række 40 (i den filtrerede liste) egentlig f.eks. hedder række 1.234 (som den er på den fulde liste).
Som sagt har jeg brug for at kende antal unikke værdier i kolonne F på den filterede liste (som jeg løbende ændrer flere gange om dagen og hver gang har brug for et nyt tal, der angiver det unikke antal værdier i kolonnen)
ebea Ekspert
13. januar 2021 - 12:59 #8
#7 - Ja, jeg kan godt læse og forstå hvad du skriver ;-) også selve problemstillingen.  Men jeg skrev som jeg gjorde, for at jeg ikke skulle bruge tid på at sidde og lave en liste.
Mbp Novice
13. januar 2021 - 13:07 #9
#8 - Jeg skal nok lave et datasæt til dig, hvis det er (i lidt mindre skala). Er der et sted, jeg kan sende det til/uploade det?
ebea Ekspert
13. januar 2021 - 13:16 #10
Her er vist et eks. på formlen, som du kan tilpasse til dit behov!
Husk at formlen skal indtastes ved brug af Ctrl + Alt og Enter
så du får disse 2  { }  klammer i start og slut af formlen.

=SUM(--(FREKVENS(HVIS(SUBTOTAL(3; FORSKYDNING($F$2:$F$100;SAMMENLIGN(RÆKKE($F$2:$F$100);RÆKKE($F$2:$F$100))-1;0;1));TÆL.HVIS($F$2:$F$100;"<"&$F$2:$F$100);"");TÆL.HVIS($F$2:$F$100;"<"&$F$2:$F$100))>0))
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Exchange-sårbarhed truer selskaber over hele kloden: Sådan blev den opdaget af Dubex fra Søborg
En række akutte sårbarheder i Microsoft Exchange Server har sendt en panisk bølge gennem Exchange-miljøet. Sårbarhederne blev opdaget af danske Dubex. Se her, hvordan de blev opdaget af det danske selskab. "Var hackerne lykkedes med det, ville det være forholdsvist voldsomt," siger Jacob Herbst fra Dubex.
Computerworld
Hånden på hjertet: Er der plads i din virksomhed til it-nørderne, der sjosker rundt i ikke nødvendigvis ens strømpesokker?
Klumme: Er der plads i din organisation til it-nørder, der går rundt på arbejdspladsen i to ikke nødvendigvis ens strømpesokker, fordi det er svært virkeligt at koncentrere sig, når skoene klemmer?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.