birdbrain Mester
15. januar 2021 - 13:39 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

opdeling af tekst

Jeg har en formel "=HVIS(Original!B3="";"";Original!B3)", der henter en tekst som følger Test Testesen (123456-7890), altså navn og cpr.
Er det muligt at benytte "opdele tekst til kolonner" for at opdele teksten eller findes der mon en ande løsning.
jens48 Ekspert
15. januar 2021 - 14:05 #1
Fornavn:
=LEFT(B3;SEARCH(" ";B3))
Efternavn:
=MID(B3;SEARCH(" ";B3)+1;SEARCH(" ";MID(B3;SEARCH(" ";B3)+1;999))-1)
CPR:
=MID(B3;SEARCH("(";B3)+1;11)
Oversættelse:
LEFT=VENSTRE
MID=MIDT
SEARCH =SØG
birdbrain Mester
17. januar 2021 - 15:51 #2
Er det muligt at dele cellen op i fulde navn og cpr nr, også hvis der er mellemnavne, altså Test Van der Testesen 010203-0405, opdeles i Test Van der Testesen i een celle
og 010203-0405 i den næste
jens48 Ekspert
17. januar 2021 - 16:25 #3
Hvis du bibeholder parentesen omkring CPR-nummeret kunne det for navnet gøres med

=VENSTRE(B3;SØG("(";B3)-2)

For CPR-nummeret kan den oprindelige formel bruges.
birdbrain Mester
18. januar 2021 - 08:59 #4
Feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedt, tak for hjælpen :-)
Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links

Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Nordea flytter 267 it-stillinger til Indien: 125 danske it-ansatte mister jobbet
Nordea og Finansforbundet har nu indgået en endelig aftale om, hvor mange it-ansatte der bliver nedlagt i Danmark. Det samlede antal er dermed reduceret med 100 i forhold til det oprindelige oplæg.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.