Avatar billede clausnilsson Mester
21. juni 2021 - 15:08 Der er 3 kommentarer og
2 løsninger

Datavalidering eller hente data fra andet sted

Jeg har et ark 2 hvor jeg har en række chauffører og data om dem, inkl. hvilket firma (vores underleverandører) de arbejder for. På ark 1 registrerer jeg et antal ture hver dag. Hver tur har et løbenummer og en chauffør, der har kørt turen.
For at gøre det så let som muligt, for den som skal udfylde ark 1 og for at eliminere en masse fejl bruger jeg datavalidering (data fra ark 2). Da man ikke nødvendigvis kan huske hvilket firma hver chauffør arbejder for har jeg en formel i kolonne A på ark 2: +B2&", "&C2 = f.eks. "Anders And, Andeby ApS". Jeg har så en kolonne mere med Lookup, som finder firmanavnet på ark 2. Det gør jeg for at gøre det så let som muligt for bogholderiet at sende fakturagrundlag ud til underleverandørerne hver uge.
Problem 1: Lookup fungerer ikke hvis ark 2 ikke er korrekt sorteret, det fucker det op og viser forkerte firmanavne.
Problem 2: Hvis jeg ændrer f.eks. en stavefejl i et navn skal jeg lave søg og erstat på alle eksisterende data i ark 1, ellers fucker det op og viser forkerte firmanavne.
Dette kunne jeg måske leve med, hvis det kun var mig selv, der skulle arbejde med det. Men det skal fremtidssikres så andre kan arbejde med det uden væsentlig viden om excel.
Problem 3: Nu har jeg anvendt dette regneark i nogle måneder på et projekt. Nu starter et ny projekt og the big boss vil have kørselsdata i relevante mapper på sharepoint. Jeg kan få ovennævnte til at fungere som beskrevet, men hvis jeg skal hente navn og firma fra et andet regneark kan man tilsyneladende ikke bruge datavalidering. Så min løsning er et ny faneblad til et nyt projekt, men det vil the big boss ikke acceptere på længere sigt. Og jeg vil jo ikke skulle vedligeholde den samme database over chauffører og firmaer i to regneark. Der skal naturligvis kun være en central "database", så data kun skal vedligeholdes 1 sted.
Ideer velkomne!
Avatar billede Jan K Ekspert
21. juni 2021 - 19:45 #1
Personligt vil jeg mene at opgaven er mere egnet til,en databaselæsning end til Excel.
Avatar billede acore Ekspert
22. juni 2021 - 10:10 #2
Problem 1: Brug lookup(value, range, FALSE) i stedet for lookup(value, range). Så får du kun eksakte matches.

Problem 2: Indfør chauffør-initialer eller numre, som IKKE kan ændres

Problem 3: Kunne være tilslutte mig #1, men hvis du vil bruge Excel: a) Et ark med chauffør-data, b) En opstartsmakro, der henter en kopi af chauffør-data ind i dit aktuelle project, c) så fungerer datavalidering, og d) big boss er tilfreds. Der er smarte alternativer til den løsning, men det her er enkelt og virker
Avatar billede acore Ekspert
01. juli 2021 - 07:59 #3
Ærgerligt, at bruge tid, når der ingen respons er.
Avatar billede clausnilsson Mester
01. juli 2021 - 09:28 #4
Undskyld, jeg har alt for mange bolde i luften, men jeg arbejder pt. på en databaseløsning. Kan godt se at det er det bedste, men jeg kan også blive presset til at fortsætte med Excel, og så er alle tre løsninger tilsyneladende absolut brugbare. Der går nok nogen uger før jeg når helt i mål med dette.

Tak for hjælpen.
Avatar billede acore Ekspert
01. juli 2021 - 10:07 #5
tak for tilbagemelding :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester

Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.