Thomas Madsen

Leder af SAP Data Lab, København

E-Mail

Thomas.madsen@sap.com

Linkedin

Se Thomas's LinkedIn profil

Jeg tror på, at software og data kan gøre virksomheder mere intelligente, men jeg kan også se, at samfundet er udfordret af visse elementer i digitaliseringen.
Til daglig leder jeg et lab, hvis mål er at udforske og demonstrere brugen af data i forretningsmæssige sammenhænge.

Mit professionelle liv startede med en ingeniøruddannelse, som jeg har brugt både på kundesiden og leverandørsiden som udvikler, arkitekt og rådgiver.
35 artikler på Computerworld

Thomas Madsen

2

Tech-sproget kan også give et nudge til en bedre verden: Lad os stoppe med at kalde det 'blackliste' og 'whiteliste'

Klumme Verden ER altså ændret, når en global CTO taler om Black Lives Matter, corona og bæredygtighed. Og selvfølgelig en masse om teknologi.

29. december 2020 kl. 10.00 | læs »

Nu er forretningsmæssig kreativitet en større barriere end data og værktøjer

Klumme: Vi er oppe på en helt anden hastighed end tidligere, når vi udfører forsøg med analyse og data. Jeg har selv lige gennemført to styks proof-of-concept, og resultaterne melder sig på dag to. Jeg er begejstret.

2. december 2020 kl. 10.00 | læs »
1

Opråb til alle CIO'er og CFO'er: Byd ind på den grønne dagsorden

Klumme: Hårde facts er nøglen til grøn omstilling. CO2-regnskabet skal have samme tyngde og fokus som det økonomiske regnskab. Det skal omfatte hele værdikæden med transparens fra A til Z, og her har CIO og CFO masser at byde ind med.

3. november 2020 kl. 14.01 | læs »

Husk det nu: Data uden governance leverer ikke varen

Klumme: Både i virksomhedernes og verdens brug af data har vi efterhånden lært, at data i sig selv ikke leverer værdi. Struktur, sporbarhed og governance er en nødvendig del af værdiskabelsen.

9. oktober 2020 kl. 10.00 | læs »

Overnational smittesporing viser en vej for fremtidens brug af data

Klumme: Jeg tror på, at data vil virke i menneskehedens tjeneste. EU’s kommende gateway til smittesporing over landegrænser viser, at det kan lade sig gøre. Virksomheder kan også lære af den historie!

24. september 2020 kl. 10.00 | læs »
1

Karantænen gav de introverte en revival. Men nu kommer møderne igen. Uaks!

Klumme: Bedre beslutninger, effektive møder og en ny direkte måde at finde viden på. Coronaperioden har også gjort noget godt. Vi tager meget af det med os (håber jeg).

26. juni 2020 kl. 10.00 | læs »

Så er det ikke sværere: Hul på bylden og i gang med ML

Klumme: Så skete det. Jeg fik hul på bylden og lavede min første Python-scriptede algoritme. Pludselig var tiden, opgaven og månens stilling den helt rette. Virksomheder kan sagtens komme med på rejsen!

4. juni 2020 kl. 10.00 | læs »

Hvis det er en daglig kamp at få ”lov” til at udføre banale dagligdags opgaver, så er der ikke mental energi til det ekstraordinære

Klumme: Standarder, styr på processerne og alt så simpelt som muligt. Det er nøglen til innovation og modstandsdygtighed, når nye virkeligheder trækker gulvtæppet væk under os. Vi skal strukturere det banale, så vi kan fokusere på det vigtigste. Det gælder især for vores it-installationer.

11. maj 2020 kl. 10.00 | læs »

Måske kan vi alle bruge krisen til at afdrage it-gælden

Klumme: Corona har sat verden på den anden ende. Nogle virksomheder og deres it-installation er under maksimalt pres, mens andre er gearet helt ned. Ideelt set bør vi bruge ledige ressourcer til at foretage et velrettet indhug i it-gælden.

1. april 2020 kl. 13.15 | læs »

Kan tech gøre mere i corona-krisen?

Klumme: Så er det nu. Alle gode kræfter skal mobiliseres i et globalt samarbejde for at stoppe pandemien. Her kan du se, hvad tech-sektoren er på banen med. Det er en vifte af initiativer. Hvad kan du selv spille ind med?

23. marts 2020 kl. 14.15 | læs »