Kan tech gøre mere i corona-krisen?

Klumme: Så er det nu. Alle gode kræfter skal mobiliseres i et globalt samarbejde for at stoppe pandemien. Her kan du se, hvad tech-sektoren er på banen med. Det er en vifte af initiativer. Hvad kan du selv spille ind med?

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Pandemien raser. Svaret fra tech-industrien er kommet hurtigt.

Google, Apple og Facebook har med det samme skruet op for at bekæmpe fake news og svindel relateret til search og annoncering om corona. Både på platforme og på apps.

Hjemmearbejds-platforme som Microsoft Teams, Cisco’s Webex, Google Hangouts Meet og Zoho er midlertidigt gjort gratis. Zooms videokonferencer er nu gratis for skoler, det samme er Teams og en række andre værktøjer til fjernundervisning.

Amazon og Microsoft har kastet donationer ind i Seattle-området for at holde hånden under små virksomheder, og Facebook har givet WHO ubegrænset gratis annoncering.

Hold forsyningskæderne intakte
SAP har gjort brugen af det globale business to business indkøbsnetværk Ariba Discovery gratis, så virksomheder kan vedligeholde deres forsyningskæder. Her er det nu både gratis at poste et behov for en leverance og gratis som leverandør at respondere på dette behov.

SAP Qualtrics har skabt et frit og gratis survey-værktøj – remote work pulse - som giver virksomheder mulighed for at tage pulsen på, hvordan det går med at arbejde hjemme. Et dagligt barometer.

SAP har også lagt tjeklister for virksomheders corona-beredskab klar i projektværktøjet Ruum, som man har gratis adgang til at bruge. Tjeklisterne afspejler de amerikanske myndigheders anbefalinger og SAP Concur TripIt Pro er nu gratis, så rejsende har nem og fuld adgang til flystatus, aflysninger mm. samtidig med, at AirBnB har gjort det nemmere og billigere at aflyse et bestilt ophold.

CSR i praksis
Det vi ser nu fra tech-branchen er CSR i praksis i en global krisesituation.

Jeg har sikkert langt fra nævnt alle de teknologi-relaterede specialindsatser, som er i gang lige nu.

Hvis du kender til flere løsninger, som i coronaens undtagelsestilstand får verden til at fungere en lille smule bedre, så skriv gerne en kommentar og lad flere få kendskab til det.

Men det vigtigste er næsten, at vi alle sammen går videre i dette spor.

Hvad kan vi gøre for at bekæmpe pandemien?

Kan vi gøre livet i karantæne eller delvis isolation lettere?

Hvordan kan vi bidrage til at korrekt corona-adfærd efterleves?

Kan vi bidrage til børnefamilier, ældre, syge?

Det er nu, det skal ske! Kom så.

Læs også Computerworlds liste over gratis tiltag: Nu samler it-branchen sig i kampen mod Covid-19: Se masser af gratis løsninger her


Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.


Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Premium
Forsvarets cyberenhed advarer danske virksomheder: Vi står over for alvorlige trusler fra hackerne
Nye værktøjer. Nye ofre. Nye afpresningsmetoder. De cyberkriminelle har ikke ligget på den lade side under corona-pandemien, viser ny trusselsrapport fra Center for Cybersikkerhed.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.