Nokia til Apple og Google: Nu starter mobil-krigen

Den finske telemastodont blæser til angreb mod smartphone-udfordrere som Apple og Google.

Det kan godt være, at det er Apples iPhone og de mange nye smartphones med Googles Android-styresystem, der stjæler det meste af rampelyset på smartphone-scenen i disse år.

Det er imidlertid stadig Nokia, der fylder langt det meste på verdensmarkedet, og som har en erfaring med mobiltelefoner og smartphones, kun de færreste selskaber kan matche.

Det synes i hvert fald at være holdningen i Nokia-land og
i et blogindlæg
, der er blevet postet på den officielle Nokia-blog.

"The fightback starts now," indleder Anssi Vanjoki, der er ny Executive Vice President for Mobile Solutions.

"Jeg har ingen illusioner; Det er ingen nem opgave," skriver han om at skulle sikre, at Nokia forbliver en leder på markedet.

Anssi Vanjoki skriver, at Nokia i de kommende måneder vil sætte fart på projekter og simplificere måden, der arbejdes på, for at kunne levere produkter og services i et højere tempo.

"Jeg er engageret i, måske endda besat af, at få ført Nokia tilbage til at være nummer et inden for high-end-enheder … Vi har alle aktiverne - inklusiv R&D og produkt-udvikling - til at producere killer-smartphones og mobile computere, der ændrer markedet," lyder det selvsikkert fra Anssi Vanjoki.

Nokia i alvorlig krise
De flotte ord fra Nokia-chefen ændrer dog ikke ved, at selskabet i de senere år har befundet sig i en alvorlig krise, hvad angår både high-end-telefonerne og regnskaberne.

Ifølge Gartners blev der i 2009 i alt solgt 172,4 millioner smartphones på verdensplan, 23,8 flere end året før.

Det var specielt Apples iPhone, Reseach In Motions Blackberry og de mange nye Android-telefoner, der kunne tage æren for den flotte vækst.

Fra 2008 faldt Symbians markedsandel fra 52,4 procent til 46,9 procent på markedet for smartphone-styresystemer. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS sneg sig ind på tredjepladen ved at øge 2008-markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Også Androids markedsandel voksede fra 0,5 procent til 3,9.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Netcompany IT And Business Consulting A/S
Udvikling og salg af forretningssoftware, salg af hosting og konsulentydelser.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.