Artikel top billede

Mobil-udviklere sender Nokias Symbian i graven

Symbian-platformen er for tung at danse med, lyder det fra mobil-udviklere, der i stedet satser på især to konkurrerende systemer.

Nokia forsøger at bejle til mobil-udviklerne ved at gøre Symbian-platformen open source og levere nye frameworks, men lige lidt ser det ud til at hjælpe.

I hvert fald hvis man skal tro de mobil-udviklere, som Computer Sweden har talt med.

De svenske udviklere siger samstemmende, at Symbian-platformen er forældet og for besværlig at udvikle til.

Symbian er virkeligt lang bagefter

"Det tager cirka seks gange så lang tid at udvikle til Symbian. For udviklere er Symbian virkelig bagefter," lyder det fra Henrik Wirén fra firmaet The Institution.

"Nokia vil fortsat kæmpe for Symbian. Men Symbian er på vej til at dø," udtaler Aaron Ardiri fra Appear Networks.

De ligger dermed på linie med den danske software-udvikler Martin Løbger fra HiQ, der for nylig udtalte i Computerworld, at Symbian er en kompleks og svær platform, der dog også er svær at komme uden om på grund af den store udbredelse.

Samtidig har Gartner-analytiker Nick Jones udtalt, at han frygter, at Symbian kan være på vej ud i en stor krise, fordi ingen - ikke engang Nokia - markedsfører platformen længere.

Sådan vil markedet udvikle sig

Det er ikke mindst de applikations-butikker, der knytter sig til de forskellige smartphone-platforme, der afgør, hvor udviklerne fokuserer deres kræfter.

Her har specielt Apples App Store og Googles Android Market, der har tiltrukket sig opmærksomhed, mens Ovi-butikken til Symbian ikke i samme grad har formået at tiltrække udviklerne.

Der findes i dag over 100.000 applikationer i App Store, mens der på Ovi kun er omkring 5.500, skriver Computer Sweden.

Gartner har i en vurdering af den fremadrettede udvikling inden for smartphone-operativsystemer vurderet, at Symbian-platformen, der indtil for nylig har siddet på over 50 procent af smartphone-markedet, i 2012 "kun" vil have en markedsandel på 37,4 procent.

De følgende pladser vil, hvis Gartners forudsigelse holder stik, gå til Android med 18 procent, RIM's BlackBerry-styresystem med 13,9 procent og iPhone OS med 13,6 procent.

Windows Mobile vil ifølge Gartner være på 9 procent af de solgte smartphones.

Shaun Puckrin, der er leder af Developer Services hos Symbian Foundation og manden, der skal sikre, at udviklermiljøet trives, svarede for nylig for sig om Symbians fremtid.

"En af de fantastiske ting ved Symbian er, at det er en meget åben og "rig" platformen, men dermed er der også en del kompleksitet," sagde han blandt andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere