Artikel top billede

Research In Motions Blackberry-markedsandel steg fra 16,6 procent i 2008 til 19,9 procent i 2009.

Her er vinderne og taberne på mobilmarkedet

Overordnet set klarede mobilindustrien krise-året 2009 udmærket. Se vinderne og taberne her.

Sidste uges Mobile World Congress i Barcelona dokumenterede, at teleindustrien lever i bedste velgående trods finanskrisens kolde ånde i de senere år.

Og selvom 2009 var et år, de fleste virksomheder blot ønsker at glemme, klarede mobilmarkedet samlet set skærene udmærket, konkluderer en ny rapport fra analysehuset Gartner.

I alt blev der solgt 1,2 milliarder telefoner på verdensplan i 2009, et fald på 0,9 procent i forhold til året før - og det første fald i en flere år.

Da det begyndte at lysne lidt igen i fjerde kvartal, oplevede markedet en vækst på 8,3 procent, og der er i det hele taget grund til optimisme i branchen, vurderer Gartner.

"Markedet for mobile enheder sluttede meget positivt, drevet af vækst inden for smartphones og low-end telefoner," lyder det fra Gartner-analytiker Carolina Milanesi.

Sådan fordeler de kagen

Salget af smartphones voksede i hele 2009 med 23,8 procent i forhold til året før, så der i alt blev solgt 172,4 millioner enheder på verdensplan.

Det er specielt Apples iPhone, Reseach In Motions Blackberry og de mange nye Android-telefoner, der kan tage æren for den flotte vækst.

Fra 2008 faldt Symbians markedsandel fra 52,4 procent til 46,9 procent på markedet for smartphone-styresystemer. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS har nu sneget sig ind på tredjepladen ved at øge 2008-markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Windows Mobile må til gengæld se sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Microsoft har netop relanceret sit smartphone-styresystem under navnet Windows Phone 7, så det skal blive interessant at se, om selskabet kan stoppe de faldende markedsandele.

Endelig voksede Androids markedsandel fra 0,5 procent til 3,9 - en naturlig konsekvens af de mange Android-telefoner, der blev sendt ud i butikkerne i 2009.

I Gartners opgørelse over det samlede antal solgte mobiltelefoner ligger Nokia fortsat øverst med en markedsandel på 36,4 procent, efterfulgt af Samsung, LG, Motorola og Ericsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere