Artikel top billede

Ballmer: Tynde klienter yt - her er fremtidens klienter

Microsoft Partner Konference: Ingen gider tænke på tynde klienter nogensinde igen, mener Microsofts Steve Ballmer. Det er der en bestemt grund til. Se den her.

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference 2010.

Washington DC, USA: Der var engang, hvor ideen om cloud computing også involverede ideen om tynde klienter: 'Dumme' og skrabede computere, der overlod regnekraften til centralt placerede computere via en kraftig bredbåndsopkobling.

I dag må vi konstatere, at den ide var det rene sludder og vrøvl.

Det mener Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer, der på Microsofts store partnerkonference, som i disse dage løber af stablen i Washington DC, endegyldigt erklærede den tynde klient for død.

Udviklingen går derimod klart i retning af smarte klienter, mener han: Apparater med stor regnekraft, der er koblet på skyen.

"Clouden kræver smarte klienter. Vi har for længst set fordelene ved modellen, hvor software kommer ned fra skyen og behandles lokalt. Se bare på smartphones og fjernsyn, der bliver kraftigere og kraftigere, samtidig med at de er koblet på skyen," siger han.

Båndbredde er et problem

Udviklingen presses frem ikke mindst af manglen på stabil og tilstrækkelig båndbredde samt af behovet for, at hvert apparat kan behandle data hurtigt og effektivt, når først der er hentet data ned fra clouden.

Det ligger meget godt i tråd med, at Microsoft indledte den store og helt fundamentale bevægelse over mod skyen for fire år siden i en variant, der inkluderede en tung tilstedeværelse af software på også de lokale apparater under fællesbetegnelsen "software + service."

Microsoft - der ikke mindst lever af at sælge software til apparater i millionvis - har fortsat denne tankegang med blandt andet Windows Phone 7, det nye Intunes Cloud Service, Xbox Connect og en række andre produkter.

"De tunge cloudorienterede klienter er vejen frem. Det er, hvad forbrugerne vil have," siger Steve Ballmer.

Få overblikket over Microsofts store partnerkonference 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere