Artikel top billede

Mange af de forslag, Socialdemokraterne har med i deres plan, er allerede dækket ind med regeringens tiltag, mener videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K). Foto: Michael Rieck (Foto: Foto: Mikael Rieck)

Ministeren: Intet nyt i S-forslag om it-færdigheder

Videnskabsministeren er ikke imponeret over Socialdemokraternes nye plan for at give danskerne bedre it-færdigheder.

Læs også: Sådan vil S få alle danskerne med på it a-holdet

I dag Socialdemokraterne fremlagde en plan, der skal sikre, at danskernes it-færdigheder kommer op i gear.

Over de næste fem år vil de bruge 100 millioner på planen "It for alle", og målet er at halvere andelen af borgere med svage it-færdigheder.

Hos videnskabsministeren er der dog ikke meget begejstring for Socialdemokraternes plan, selvom ministeren er enig i, at danskernes it-færdigheder skal forbedres.

Lignende tiltag er allerede igang

Mange af de forslag, Socialdemokraterne har med i deres plan, er allerede dækket ind med regeringens tiltag, mener videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K).

"Socialdemokraternes udspil om it-færdigheder har intet nyt i sig. De vil iværksætte en kampagne. Det er der allerede," skriver ministeren i en kommentar og fortsætter:

"De vil have, at borgerne kan henvende sig på bibliotekerne og få hjælp. Det kan de allerede i dag. De ting, som it-ordfører fra Socialdemokraterne og Yidiz Akdogan foreslår, har regeringen allerede sat i værk."

Blandt andet støtter Videnskabsministeriet Lær-Mere netværket, hvor danskere kan henvende sig over hundrede steder i landet såsom på bibliotekerne for at få hjælp til digitale udfordringer.

Samtidig barsler Videnskabsministeriet med flere andre initiativer, der skal højne danskernes it-færdigheder.

Det giver Socialdemokratiets it-ordfører Yildiz Akdogan dog ikke meget for.

"Jeg er da glad for at høre, at der er tiltag på vej fra ministeren. Indtil nu har hun ikke ville erkende, at der var et reelt problem og har afvist, at problemet skulle være så slemt som it-barometret viser," siger Yildiz Akdogan.

Yildiz Akdogan kan godt se de gode ting ved tiltag som Lær-Mere netværket, men tror ikke på, at det er nok.

"Det er bare ikke godt nok. Regeringens eget it-barometer har vist en stigning i it-danskere med svage it-færdigheder. Så der skal mere til," siger Yildiz Akdogan.

Pengene bliver taget fra sikkerhed og forskning

Heller ikke finansiering af "It for alle" er videnskabsministeren tilfreds med.

Socialdemokraterne vil skaffe de 100 millioner kroner fra de såkaldte UMTS-midler.

"De penge vil skulle tages fra andre tiltag som for eksempel it-sikkerhed eller forskning i, hvordan man kan bruge digitale løsninger til at skabe bedre service, spare på energien eller transport," skriver videnskabsministeren.

Der er fra 2010-2012 allerede afsat 36 millioner af UMTS-midlerne til forbedring af danskernes it-færdigheder.

Socialdemokraterne vil så bruge yderligere 64 millioner fra 2013-2015, så det samlede beløb ender på 100 millioner kroner.

Yildiz Akdogan er dog ikke enig, at hendes forslag vil gøre, at der bliver færre penge til sikkerhed og forskning.

"Det passer ikke. Der vil stadig være midler til både sikkerhed og forskning," siger Yildiz Akdogan.

Men hvis I vil bruge 64 millioner yderligere, er der vel andre områder, hvor de ikke kan bruges?

"I stedet for at ministeren brokker sig over det, så må jeg sige, at det er hendes pligt at gå ud og finde midler til de her områder," siger Yildiz Akdogan og forsætter.

"De 64 millioner kroner er ikke noget stor beløb i forhold til de samfundsmæssige gevinster i blandt andet øget brug af digitale løsninger."

Læs også: Sådan vil S få alle danskerne med på it a-holdet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere