Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk)

Domstolsstyrelsen forsvarer ny tinglysningsbonus

Domstolsstyrelsen finder bonussen på 390.000 kroner til projektlederen for den digitale tinglysning på sin plads. Læs her hvorfor.

I dagene op til, at det kom frem, at projektlederen for den digitale tinglysning over fire år har scoret en bonus på tilsammen 390.000 kroner, har Computerworld gentagne gange forsøgt at fange Søren Sørup Hansen for en kommentar.

Det er desværre ikke lykkedes.

På samme måde ville Computerworld gerne tale med enten bestyrelsesformanden for Domstolsstyrelsen, Niels Grubbe, eller direktøren samme sted, Adam Wolf.

Men i stedet for kommentarer fra de to har Computerworld modtaget følgende skriftlige udtalelse fra Domstolsstyrelsen tilsendt per mail af kommunikationsmedarbejder Louise Hagemann:

"Engangsvederlagene er ydet for Søren Sørup Hansens indsats i Domstolsstyrelsen som projektleder for it-projektet vedrørende den digitale tinglysning.

Søren Sørup Hansen har som projektleder for it-projektet været ansvarlig for hele projektet fra opstart til idriftsættelse.

Opgaverne har blandt andet omfattet formulering af projektbeskrivelse og kravspecifikationer mv., løbende samarbejde og forhandlinger med leverandøren - herunder om etablering af den tekniske løsning, tilretning og konvertering af data fra det eksisterende system og testforløb - og idriftsættelse.

En særskilt del af opgaven som projektleder har været det såkaldte "scanningsprojekt", der omfattede indscanning af cirka 2,2 mio. aktmapper fra det tidligere tinglysning.

Arbejdet som it-projektleder, der har været særdeles omfattende og tidskrævende, er udført ved siden af Søren Sørup Hansens stilling som præsident for Tinglysningsretten.

Som retspræsident har Søren Sørup Hansen ansvaret for tinglysningen i hele landet samt det overordnede administrative og ledelsesmæssige ansvar for Tinglysningsretten og dens 140 medarbejdere.

Tinglysningsretten blev etableret som en ny enhed den 1. januar 2007, og der har derfor været et stort ledelsesmæssigt arbejde forbundet med opbygningen af den nye organisation, herunder rekruttering og oplæring af medarbejdere, fastlæggelse af arbejdsgange samt etablering af og flytning til ny bygningsmæssige faciliteter i Hobro.

Stillingen som retspræsident og stillingen som projektleder for digital tinglysning er to forskellige funktioner med forskellige arbejdsopgaver.

Arbejdet som it-projektleder for digital tinglysning kunne altså have været udført af en anden person, men det er i dette tilfælde fundet hensigtsmæssigt, at de to opgaver har været udført af samme person for at sikre inddragelse af viden og kompetence fra det ene område til det andet."




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Coordinator

Saab Danmark A/S

System Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere